Laatste nieuws:
Opnieuw strengere maatregelen tegen corona

Opnieuw strengere maatregelen tegen corona

Het Overlegcomité heeft op 26 oktober de epidemiologische toestand besproken. Na een maand van relatieve vrijheid, worden de coronamaatregelen terug aangescherpt. Door weer vaker het mondmasker te dragen, het Covid Safe Ticket (CST) op meer plaatsen te tonen en frequenter telewerk kunnen we de toegenomen viruscirculatie afremmen. Onderstaande maatregelen gaan in op vrijdag 29 oktober.

Uitbreiding mondmaskerplicht

Het mondmasker moest al op in het openbaar vervoer en bij de medische en niet-medische contactberoepen. Voortaan moeten we het ook dragen in binnenruimtes van:
Winkels en winkelcentra,
Zorginstellingen,
Publiek toegankelijke ruimtes van bedrijven, overheidsgebouwen, gerechtsgebouwen
Inrichtingen voor culturele, feestelijke, sportieve, recreatieve activiteiten, waaronder schouwburgen, concertzalen, cinema’s, musea, indoor pret- en themaparken, indoor fitnesscentra en sportcentra
Bibliotheken, spelotheken en mediatheken
Erediensten

Covid Safe Ticket

Voortaan moet je in alle horeca en fitnesscentra in ons land het Covid Safe Ticket (CST) tonen. Verder heb je het nodig voor publieke evenementen vanaf 200 personen binnen en 400 personen buiten. Bij gebruik van het CST vervalt de mondmaskerplicht. Het personeel draagt wel een mondmasker.

Telewerk

Frequenter telewerken moet het aantal contacten op de werkplek en het openbaar vervoer verminderen. Daarom wordt telewerk opnieuw sterk aanbevolen, tenzij dit onmogelijk is door de aard van de bedrijfsactiviteiten of dienstverlening.

Testbeleid

Testen en opvolgen van contacten blijven cruciale verdedigingslinies. Tegelijkertijd moet een overbelasting van de huisartsen vermeden worden. Daarom blijven de testcentra nog de hele winter open.
Ook de capaciteit van de contactopvolging wordt verzekerd, zodat mensen die positief testen zo snel mogelijk gecontacteerd worden.

Derde vaccinatieprik

De ministers van Volksgezondheid laten onderzoeken of het nuttig en nodig is om een herhalingsdosis van het coronavaccin te geven aan de algemene bevolking. Ondertussen treffen ze voorbereidingen, zodat ook de toediening het de derde prik vlot zal verlopen.

Heb je nog vragen?

Kijk voor meer info op www.info-coronavirus.be of bel het gratis nummer 0800 14 689 (bereikbaar van 8 tot 20 uur)

Bron: gemeente Wuustwezel
Foto: Pixabay