Laatste nieuws:
Opnieuw problemen met De Ideale Woning

Opnieuw problemen met De Ideale Woning

De samenwerking met de sociale huisvestingsmaatschappij De Ideale Woning loopt niet altijd van een leien dakje. Zo zaten onlangs de bewoners van de Witzenbergstraat enkele dagen zonder verwarming en warm water.

Niet de eerste keer

Het is niet de eerste keer dat het niet goed loopt bij sociale huisvestingsmaatschappij De Ideale Woning. Vorige maand kaartte Jan Suykerbuyk (CD&V) problemen bij de herbestemming van de oude gebouwen van de Sint-Jozefkliniek/De Bijster aan. In het verleden had hij ook al gewezen op de leegstandsproblematiek naar aanleiding van de vernieuwing in de wijk tussen Kerkstraat en Oude Baan. In de voorbije weken trokken de bewoners van Statievelden aan de alarmbel: er was geen verwarming en de maatschappij bracht geen oplossing.

Weekend in de kou

Tom Bevers (N-VA/PLE) vroeg naar een stand van zaken en ook hoe de samenwerking met De Ideale Woning kon worden verbeterd. Essen is immers aandeelhouder van de vanuit het voormalige ACW (nu beweging.net) opgerichte sociale huisvestingsmaatschappij. Schepen Arno Aerden (sp.a) legde uit dat een aantal bewoners inderdaad een weekend in de kou hadden gezeten en dat ondanks herhaaldelijk aandringen vanuit de gemeente, pas op maandag voor een oplossing kon worden gezorgd. Aerden gaf wel aan dat De Ideale Woning voor een meer permanente oplossing gaat zorgen met een technisch interventieteam.

Bron: N-VA/PLE
Foto: © Google Street View

Facebook46
Facebook
Twitter