Laatste nieuws:
Opnieuw noodweer op komst

Opnieuw noodweer op komst

Op 7 juni is vanaf 05.00 uur code oranje van kracht. De Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken heeft daarom beslist om het nummer 1722 voor niet-dringende brandweeroproepen te activeren.

Code Oranje
Van donderdag tot begin deze nacht verwachten we opnieuw soms hevige onweersbuien. Ook vrijdag vallen er lokaal nog hevige onweders. Plaatselijk kan er veel neerslag en ook hagel vallen. Mogelijk zijn er ook felle rukwinden, meestal aan de voorzijde van de buien. Het KMI kondigt daarom ‘code oranje’ aan. De overheid heeft beslist het noodnummer 1722 voor niet-dringende brandweerinterventies. Het nummer 1722 moet ervoor zorgen dat de noodcentrales 112 niet overbelast geraken bij onweer en dat mensen die in levensgevaar zijn niet nodeloos moeten wachten.

Bel 1722 bij wateroverlast en stormschade
Onze provincie wordt getroffen door noodweer. Het nummer 1722 werd daarom geactiveerd door de FOD Binnenlands zaken. Bel tijdens het noodweer 1722 als je de brandweer nodig hebt bij wateroverlast en/of stormschade. Bel enkel 112 als jij of iemand in je omgeving zich in een (potentieel) levensbedreigende situatie bevindt.

Als je toch belt naar het noodnummer 112 voor een niet-dringende brandweerinterventie, zal de operator je niet verder helpen maar vragen om naar het nummer 1722 te bellen. Als je brandweerzone over een e-loket of rechtstreeks telefoonnummer beschikt, kan je daar ook terecht om een brandweerinterventie voor wateroverlast en/of stormschade aan te vragen.

Heb geduld als je naar 1722 belt
Als je 1722 belt, vragen we je om geduld te oefenen. Haak niet in want daardoor kom je opnieuw achteraan de wachtrij terecht.

Tijdens noodweer loopt het aantal telefoontjes zeer snel hoog. De brandweer doet al het mogelijk om je zo snel mogelijk te helpen maar kan niet altijd overal tegelijk zijn. Dus als je al gebeld hebt naar 1722, bel dan niet terug om te vragen wanneer de brandweer komt. Gezien het grote aantal oproepen, is het uitzonderlijk mogelijk dat je oproep wordt onderbroken terwijl je wacht. Indien dit het geval is, probeer dan wat later opnieuw. Na het noodweer zal het nummer 1722 automatisch gedeactiveerd worden.

Bron en foto: gemeente Essen

Facebook12
Facebook
Twitter
Visit Us