Laatste nieuws:
Opnieuw e-mails in naam van FOD Financiën

Opnieuw e-mails in naam van FOD Financiën

Er worden opnieuw e-mails, zogezegd in naam van de FOD Financiën, rondgestuurd. De e-mails zijn afkomstig van cybercriminelen en zien er helaas zeer professioneel uit. Wat u zeker niet mag doen, is hierop reageren of op de link in de e-mail klikken. De FOD Financiën vraagt nooit via e-mail om een belastingschuld af te lossen.

Hoe herkent u een poging tot fraude?

Het e-mailadres van de afzender is geen officieel adres van de FOD Financiën. De officiële extensie is @minfin.fed.be of @mailing.minfin.fed.be. Fraudeurs gebruiken meestal @minfin.fgov.be of minfin-fed.org. Men vraagt u om via e-mail, sms of whatsapp vertrouwelijke bankgegevens mee te delen. Het verhaal is te mooi om waar te zijn. U krijgt bv. plotseling een bericht dat men u een bepaald bedrag gaat terugbetalen. Er staan veel spel- en/of taalfouten in het bericht. De persoon die u belt, is opdringerig en gebruikt dreigementen om u snel een betaling te laten doen.

Opnieuw e-mails in naam van FOD Financiën

Heeft u zo’n e-mail gekregen?

U kan dit melden bij het Centrum voor Cybersecurity België (CCB) via verdacht@safeonweb.be of bel de FOD Financiën op het nummer: 02/572.57.57.
Mocht u toch zijn overgegaan tot betaling, is het aangeraden om aangifte te doen bij de politie.

Herkent u fraude? Ontdek het via de phisingtest op ‘safeonweb’

Bron en afbeelding: PZ Grens
Grote afbeelding: Pixabay

Facebook27
Facebook
Twitter
Visit Us