Laatste nieuws:
Opnieuw bekeuringen in uitgaanscentrum

Opnieuw bekeuringen in uitgaanscentrum

Inspecteurs van de afdeling Veiligheid, Handhaving en Toezicht traden opnieuw op tegen overlastsituaties in het uitgaansgebied van Roosendaal. In de nacht van zaterdag 30 september op zondag 1 oktober jl. gingen 51 mensen op de bon omdat ze overlast veroorzaakten.

Overlast
De handhavers houden de komende weekends extra toezicht in de binnenstad om vormen van te controleren en daar waar nodig handhavend optreden. Afgelopen weekend kregen stappers bekeuringen voor het gooien van afval op straat, wildplassen het openlijk gebruik van drugs, het nuttigen van alcohol op plaatsen waar dat niet mag, verboden toegang, hinderlijk parkeren (zoals: op invalideparkeerplaats, bij gele streep, blokkeren van uitritten). Uiteraard gebeurde dat met assistentie van politieagenten op de achtergrond. Rond 04.00 uur zagen de handhavers een man zwaaien met een bezem naar personen en passerende auto’s. De man sloeg de bezem vervolgens in stukken op straat. Toen de man een bekeuring kreeg, begonnen de vrienden van de man zich ermee te bemoeien. De politie moest erbij komen om de orde te herstellen. De situatie resulteerde in twee arrestaties door de politie wegens verstoring van de openbare orde.

Extra toezicht
De komende tijd zijn de inspecteurs regelmatig tijdens de staptijden in de binnenstad te vinden. Burgemeester Jacques Niederer vindt dat er te veel overlastmeldingen komen tijdens of na afloop van het uitgaan in het centrum van Roosendaal. De overlastmeldingen hebben onder andere betrekking op afval op straat achterlaten, wildplassen, openbare dronkenschap, te snel rijden en foutief parkeren. Horecaondernemers hebben inmiddels een brief gekregen over het schoonhouden van het gebied rond hun bedrijf. Met een mix aan maatregelen wil de burgemeester, samen met politie, handhavers, Saver en horecaondernemers de ontstane overlast in de binnenstad terugdringen.

Bron en foto: gemeente Roosendaal

JH

Facebook3
Facebook
Twitter
Visit Us