Laatste nieuws:
Opgelet op natuurijs in Kalmthoutse Heide

Opgelet op natuurijs in Kalmthoutse Heide

Vandaag werd er al geschaatst op het ondiepe gedeelte van de Putse Moer in de Kalmthoutse Heide. Dat lukte nog net omdat het niet te druk was. De gemeente Kalmthout en de brandweer raden schaatsen in grote groepen op het ijs op dit moment af. Verwacht wordt dat door de koude nachten de ijslaag pas begin volgende week echt stevig genoeg zal zijn.

IJspret? Altijd op eigen risico…
Er is een algemene regel die zegt dat ijs minstens 10 cm dik moet zijn om er met grote groepen op te staan of te bewegen. Vanochtend was het ijs nog maar 5 cm dik. Echt veilig is het dus nog niet. Het ijs betreden doe je altijd op eigen risico. Hoor je het ijs kraken? Ga dan zo snel mogelijk maar voorzichtig opnieuw naar de kant.

Parkeren aan station Heide tijdens het weekend
Dit weekend is er zonnig weer voorspeld. Dat betekent dat er veel mensen afzakken naar de Kalmthoutse heide voor een mooie wandeling. Kom je met de auto? Vermijd eindeloos zoeken naar een parkeerplaats en parkeer op de parking van station Heide (Heidestatieplein). Van daaruit bereik je met een korte en mooie wandeling de Kalmthoutse Heide.

INFO:
toerisme@kalmthout.be, 03 666 61 01

Bron en foto: gemeente Kalmthout

JH

Facebook9
Facebook
Twitter
Visit Us