Laatste nieuws:
Openingswedstrijd nieuw veldlove game voor de thuisploeg!

Openingswedstrijd nieuw veld: love game voor de thuisploeg!

Zaterdag 28 januari 2023 zal in de geschiedenisboeken van KSV Wildert weergegeven worden als ‘opening nieuw veld’.

Eerste keer

Geruime tijd waren er al plannen om een extra veldje aan te leggen. Halverwege 2022 werden die dromen plots werkelijkheid: graven, zaaien, sproeien, onderhouden, meten en het gras de tijd geven om uit te groeien tot een stevige grasmat. De voorbije weken verscheen er een afsluiting rond het volledige plein, werden de eerste reclameborden bevestigd en de grasmat werd omgetoverd tot een “Wow, da’s een echt veld”. In de lengte kunnen de U10 en U11-ploegen spelen (8 tegen 8), in de breedte passen twee velden naast elkaar voor de U8 en U9 (5 tegen 5). Zo zal het veld de komende weken, maanden en jaren intensief gebruikt kunnen worden. Er moet natuurlijk altijd een eerste keer op gespeeld worden en die eer viel Team U11 te beurt. Supporters op post, het zonnetje dat al eens komt piepen aan een blauwe hemel en uiteraard ook enkele bestuursleden en terreinverantwoordelijken komen kijken naar hun nieuwe pareltje.

Tactisch plan en motivatiespeech

Paars-witter kan je een openingswedstrijd niet spelen, want ons team U11 speelt tegen Gooreind. De trainer ad interim kan beroep doen op elf spelers, de bezoekers uit Gooreind (voor de gelegenheid in het wit) hebben slechts acht beschikbare spelers. Wout start in doel, achteraan zullen Stan, Mathias en Ties de boel gesloten houden. Centraal op het middenveld verdeelt en heerst Milan. Links op de flank speelt Fille, rechts loopt Ferre. In de spits starten we met Pelle. Louis, Ousmane en Bent houden zich warm aan de kant. (Sen moest jammer genoeg geblesseerd afzeggen) Na een stevige opwarming, het bekijken van het tactisch plan en een motivatiespeech weerklinkt het eerste fluitsignaal. De jongens van KSV Wildert staan erop gebrand om de overwinning hier binnen te halen. Ze starten furieus en leggen meteen hele knappe acties op de mat. Milan onderschept de bal op het middenveld en legt breed naar linksback Stan. Hij legt op zijn beurt de bal achteruit naar libero Mathias die dan de bal in één tijd over de grond tot bij spits Pelle trapt. Pelle legt de bal klaar voor Fille die met een doorsteekpass Ferre lanceert. Alleen voor de keeper faalt hij niet: de 1-0 is meteen eentje om in te kaderen! Ook de 2-0 mag er zijn, want de bal komt van Milan via Pelle tot bij Fille die niet twijfelt en verschroeiend uithaalt in de korte hoek. Net voor het einde van het eerste kwartje krijgen de bezoekers een hoekschop. De bal belandt na wat geharrewar voor de voeten van Milan die opdrijft met de bal aan de voet. België-Japan-gewijs zijn onze jongens in no-time aan de overkant. Links loopt Fille, rechts loopt Ferre. Met een doorsteekpass richting Fille wordt de verdediging in de wind gezet. Fille komt naar binnen en trapt met zijn rechter in de linkerbenedenhoek de 3-0 binnen!

Openingswedstrijd nieuw veldlove game voor de thuisploeg!-

Zolenwerkdribbels

Ook in het tweede kwart gaan onze jongens door op hun elan. Achteraan wordt alles netjes afgesloten door deze keer Ousmane, Mathias en Ferre. Wout pakt de ballen wanneer het nodig is, maar heeft voorlopig niet al teveel werk. Op de rechterflank pakt Louis dan uit met één van zijn gekende zolenwerkdribbels, legt de bal af tot bij spits Bent die de 4-0 op het bord schiet. Na wat geklungel van de bezoekende verdedigers en keeper kan Pelle de bal onderscheppen en de 5-0 op een schoteltje bezorgen aan Louis.

Ultieme beenbeweging

Halverwege het uur is de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. Langs de zijlijn wordt nu de cleansheet als volgende doel bovengehaald. En dat laatste neemt Ties heel goed op, want wanneer Gooreind komt dreigen, gaat de bal voorbij alles en iedereen richting de netten, maar Ties kan met een ultieme beenbeweging de bal nog uit doel houden. Ook Mathias, Ousmane en Stan gebruiken hun strijdershart om de bezoekende spitsen het voetballen te beletten. Aan de overkant is het wél raak: Ferre zoekt een keer de dribbel niet op, maar geeft vanop zijn rechterflank meteen een pass richting Bent. Hij draait en trapt meteen: 6-0. Game. Set. Match.

Overwinning!

Vastberaden om nu écht de 0 te houden, gaan we het laatste kwart in. Kansen zijn er nog met hopen, maar schoten of pogingen van Bent, Pelle, Fille, Milan en Stan gaan allemaal net naast het doel of recht op de keeper. Onze boys lijken de tennis-love-score wel te kunnen appreciëren. Na het laatste fluitsignaal lopen ze meteen naar trainer Dirk om hem na een moeilijke week een hart onder de riem te steken. Deze overwinning is voor hem! De supporters zijn blij met deze overwinning (weer een reden voor een wijntje, niet waar?), spelers enthousiast over het nieuwe veld, trainer tevreden met het spel en de inzet, bestuur en terreinverantwoordelijken zagen dat het goed was. Hopelijk volgen nog veel thuisoverwinningen!

Foto’s: Tim Van Tichelen

TVT

Klik op de foto’s om een vergroting te zien en door te bladeren met de pijltoetsen of de muis. Druk ESC om af te sluiten.

Op de foto’s berust het auteursrecht. Neem contact met ons op als u een foto wilt gebruiken of laten afdrukken.