Laatste nieuws:
Openingstijden station Kapellen aangepast vanaf 1 maart

Openingstijden station Kapellen aangepast vanaf 1 maart

De NMBS laat weten dat vanaf 1 maart de openingsuren en de beschikbaarheid van een aantal van haar loketten verandert, ook in het station van Kapellen.

Meer dan 75% van de verkoop van producten van de NMBS verliep in 2020 via digitale kanalen. Het aantal loketten en de openingstijden ervan, wordt al enkele jaren afgestemd op de mate waarop er werkelijk gebruik van wordt gemaakt.

Het aantal transacties aan stationsloketten is in het hele land gedaald van 54% in 2015 naar 34% in 2018, 27% in 2019 en 20% in 2020. In ruim 70 stations daalt het bezoek aan de loketten in bepaalde periodes onder een minimumdrempel (d.w.z. een “dode” of niet-actieve tijd van 60% tot 92%). In het station van Kapellen blijkt de “dode” of niet-actieve tijd aan het loket 65% te bedragen. De versnelde toename van de digitale aankopen en van het aantal beschikbare digitale producten, is uiteraard ook een gevolg van de huidige gezondheidscrisis.

Daarom heeft de NMBS beslist om vanaf 1 maart 2021 de openingstijden van het station van Kapellen aan te passen. Concreet zullen de loketten op weekdagen open zijn tussen 07.00 en 10.15 uur (momenteel is dat tussen 06.00 en 13.15 uur). Tijdens het weekend zijn de loketten al gesloten. Een affiche met de nieuwe openingstijden zal begin februari worden uitgehangen in het station.

De wachtzaal in het station zal openblijven tussen dezelfde tijdstippen als vandaag het geval is. Ook aan de dienstregeling van de treinen wijzigt er niets.

Voor info of om contact op te nemen met de klantendienst surf je naar www.nmbs.be.

Bron: gemeente Kapellen
Foto: © Google Street View

Facebook44
Facebook
Twitter