Laatste nieuws:

Openingsfeest Kammenstraat

Regelmatig kreeg je enkel een opvolgingsverslag van de werken in de Kammenstraat. Een periode van ups and downs, zeker voor de bewoners. De laatste klinkers wegen het zwaarst. Maar nu is het zover: feest!

Op zondag 19 juni is het openingsfeest van de Kammenstraat. Buurtbewoners ontvangen een aparte uitnodiging, maar iedereen is welkom om te komen genieten. De feestelijkheden duren van 15u tot 21u. Tussen 15u en 17u is er een receptie met hapjes en drankjes, aangeboden door de plaatselijke horecazaken en bekostigd door het gemeentebestuur.

Burger en instanties

Werner Van Peer zorgde samen met Machteld Verrycken voor een duidelijke communicatie tussen alle betrokken partijen. “Voor de werken was er een aantal meetings met de bewoners. Toen al merkte ik dat iedereen verschillende ideeën en verlangens had wat betreft de vernieuwing. Ik wilde dat wel wat stroomlijnen. Als er iets misloopt zou 100 man naar het gemeentehuis bellen. Dat moesten we voorkomen.”

Werken in beeld

Terwijl Machteld de werken via de Faceboekgroep met foto’s en filmpjes in beeld bracht, leidde Werner de WhatsAppgroep. Hier konden alle bewoners hun ervaringen, zorgen en vragen kwijt. Werner ging dan dagelijks op zoek naar eenduidige antwoorden en verklaringen bij de aannemer of gemeente. “Communicatie via WhatsApp gaat nu eenmaal sneller dan via een officiële buurtinfo van de gemeente,” zegt Werner.

Veel geleerd

Bij de gemeente is te horen dat zij het werk van Machteld en Werner erg waarderen. Misschien een voorbeeld voor toekomstige werven? “Hoewel ik nog niet alle pistes begrijp, heb ik geleerd om verder te kijken dan je neus lang is: tegemoetkomen, elkaar vinden, wederzijds begrip”, blikt Werner in enkele woorden tevreden terug.

Bron: Gemeente Essen
Foto: Machteld Verrycken

Facebook41
Twitter
Follow Me
Tweet