Laatste nieuws:
Noordernieuws - Opendeurdag 2016 Lagere School College Essen
Opendeurdag 2016 Lagere School College Essen

Opendeurdag @ Lagere School College Essen

Leren moesten we vroeger allemaal, maar hebt u ook léren leren? Vindt u dat kinderen geholpen moeten worden bij het leren? Is het niet belangrijk dat onze kinderen kapstokken meekrijgen om te leren voorbereiden? Natuurlijk wel. Onze school is daarin voortdurend in beweging. Door na te denken over ‘goed onderwijs’, veel overlegmomenten en doordachte systemen leren we onze kinderen meer dan leren alleen; we leren ook “leren leren”. Alle kinderen, op eender welke lagere school, moeten voldoen aan dezelfde einddoelen. De aanpak om iets te bereiken, kan echter anders zijn. Daarin maken wij verschil.

Praat u ook graag over uw kinderen? Volgt u graag de groei, de ontwikkeling of de vorderingen van uw zoon of dochter? Uiteraard, als ouder doe je niet liever. Om die zaken in kaart te brengen, gebruiken we veel verschillende manieren van evaluatie. Door een open communicatie met ouders willen we de kloof tussen ‘thuis’ en ‘op school’ zo klein mogelijk houden. Samen maken we school.

Is het niet supertof om een goedgezind kind af te zetten aan de schoolpoort? Vindt u het belangrijk dat kinderen graag naar school gaan? Klopt, wij ook. Ons uitgangspunt is een goed welbevinden van de kinderen. Kinderen graag naar school doen komen, is ons eerste doel. Pas daarna zullen ze vlot tot leren komen.

Vindt u het belangrijk dat uw kind de aandacht krijgt die hij/zij verdient? Wel… op onze school presteert iedereen op zijn best!

Op zaterdag 30 april van 14u00 tot 17u00 geven we graag meer uitleg over onze manier van werken en onze visie. Tijdens een rondleiding kan u (vrijblijvend) kennis maken met onze kijk op goed onderwijs. Kom gerust eens kijken en luisteren naar ons verhaal. De kinderen vermaken zich ongetwijfeld op de springkastelen en andere aangeboden activiteiten.

Meer info: www.vgls-collegeessen.be / 03 667 33 65

We delen nog graag mee dat ook de opendeurdag van de middelbare school doorgaat door op zaterdag 30 april van 14u00 tot 17u00.

JV

Bron: Lagere School College Essen

Facebook3
Facebook
Twitter
Visit Us