Laatste nieuws:
Opendeurdag Brandweer Essen 2018

Spectaculaire opendeurdag Brandweer Essen

Er was zondag 9 september van alles te zien op de opendeurdag van de brandweer. Sommige dingen waren echt spectaculair, zelfs beangstigend om te zien. Met superhoge temperaturen die op meters afstand te voelen waren en enorme rookontwikkeling, die in je keel beet en je ogen liet tranen.

Hoe te handelen in een noodsituatie

Voor de mannen en vrouwen van de brandweer allemaal geen probleem. Die zijn getraind in hoe hun weg te vinden als een gebouw vol rook staat. Hoe je een autobrand moet blussen en wagens in de buurt afschermt van de hitte. Er werd getoond wat de desastreuze gevolgen zijn als je water in een brandende fritpot gooit. Hoe op te treden bij een BIN, Brandweerman in Nood, of hoe een slachtoffer uit een auto te knippen.

Tussen al deze spannende dingen door waren en nog tal van andere activiteiten. Kinderen konden zien hoe je iemand moet reanimeren en het daarna zelf proberen op een pop. Een bal via een doolhof omhoog spuiten en mensen natspuiten met een ouderwetse blusinstallatie. Wie dorst kreeg kon deze ter plekke blussen of bij honger een lekkere hamburger of pannenkoek eten.

De hulpdiensten staan altijd voor je klaar

Er waren ook diverse vrijwilligers van de ambulancedienst aanwezig. Ze lieten zien hoe een ambulance er van binnen uit ziet. Een plek waar we niet graag terecht komen. Maar als het wel gebeurt, moet alles aanwezig zijn om een patiënt zo goed mogelijk te behandelen. Alle mannen en vrouwen van de hulpdiensten staan iedere dag klaar om in te grijpen en mensen bij te staan in geval van nood. En gisteren was goed te zien dat daar heel wat bij komt kijken!

Foto’s: Foto’s Broos, Noordernieuws.be

LW

Klik op de foto’s om een vergroting te zien en door te bladeren met de pijltoetsen of de muis. Druk ESC om af te sluiten.

Op de foto’s berust het auteursrecht. Neem contact met ons op als u een foto wilt gebruiken of laten afdrukken.

Facebook39
Facebook
Twitter
Visit Us