Laatste nieuws:
Open VLD Kalmthout wil fietstunnel aan stations
Een schets van hoe het zou kunnen zijn, dit is geen officiële tekening

Open VLD Kalmthout wil fietstunnel aan stations

De verkeerssituatie aan station Heide en station Kalmthout is dramatisch, vooral in de ochtend- en avonddrukte. Kalmthout mag niet de gemeente van de stilstand worden. Daarom wil Open VLD Kalmthout werk maken van een fiets- en voetgangerstunnel aan beide overwegen. Zo wordt de fietsostrade ook een stuk veiliger.

Fietsers en pendelaars kunnen er zeker over meespreken. De verkeerssituatie aan de stations is chaotisch wanneer er net veel mensen van de trein gestapt zijn. Auto’s staan op de sporen, voetgangers lopen kris kras door elkaar en fietsers moeten uitwijken. Bovendien zijn er spoorlopers die hun trein niet willen missen en is de overweg zeer vaak gesloten. Wouter Vanden Bergh, lijsttrekker Open VLD Kalmthout: “Kalmthout mag niet de gemeente van de stilstand worden. Wij willen onderzoeken of het mogelijk is om de overweg in Kalmthout en Heide te ondertunnelen, maar in tussentijd moet er zeker een fiets- en voetgangerstunnel komen aan beide overwegen, zowel onder het spoor als onder de straat. En waarom maken we van de Warandalei en het stukje Frans Raatsstraat dat deel uitmaakt van de fietsostrade geen fietsstraat? Dat zou de fietsostrade een pak veiliger maken.”

Open VLD Kalmthout ging eind vorig jaar in gesprek met professor Bruno De Borger – naast hoogleraar transporteconomie aan de Universiteit van Antwerpen ook inwoner van Kalmthout. Hij is een expert ter zake en opperde ook dat een ondertunneling van de spoorlijn in Kalmthout zeker een studie waard is. Momenteel wordt er in Ekeren een fietstunnel gebouwd, bijna integraal gefinancierd door Infrabel. Andere fietstunnels in de rand van Antwerpen, in Mortsel en Geel, werden gefinancierd vanuit de provincie Antwerpen. Open VLD Kalmthout wil ook inzetten op co-financiering met als gemeenschappelijk doel het stimuleren van verkeersveiligheid en fietsinfrastructuur.

Bron en foto: Open VLD Kalmthout

Facebook137
Facebook
Twitter
Visit Us