Open VLD Kalmthout op trot in Nieuwmoer

Open VLD Kalmthout op trot in Nieuwmoer

Open VLD Kalmthout profiteerde van het verlengde weekend om enkele huisbezoeken te doen in Nieuwmoer. Ze passeerden langs 250 huizen en deden een praatje met de bewoners. Zaterdag 26 mei geven ze een gratis vat in café De Kroon om verder te discussiëren over de toekomst van Nieuwmoer.

Een van de speerpunten van Open VLD Kalmthout is burgerparticipatie. Momenteel wordt er in Kalmthout vooral informatie gegeven wanneer alles al beslist is. Er vinden wel wat informatievergaderingen plaats, maar verder dan de gemeentelijke adviesraden gaat de structurele participatie niet. “Daarom vinden we het belangrijk om van deur tot deur te gaan.” aldus Johan Cassimon. “We wonen in een prachtige gemeente, maar er moet meer inspraak komen. Daar knelt het schoentje en willen wij het verschil maken.”

Voor gastvrijheid moet je in Nieuwmoer zijn. “Het viel op dat iedereen die we tegenkwamen goeiedag zei en iedereen die de deur opendeed, onthaalde ons vriendelijk.” getuigt Wouter Vanden Bergh. “De mensen die we spraken, hadden het vooral over sluipverkeer, tekort aan woongelegenheid en zwerfvuil. Zaterdag 26 mei discussiëren we verder aan de toog van De Kroon en zo tanken wij ideeën voor ons programma.”

Bron en foto: Open VLD Kalmthout

Facebook13
Facebook
Twitter
Visit Us