Laatste nieuws:
Open Coffee bij collega-ondernemers
Open Coffee bij collega-ondernemers

Open Coffee bij collega-ondernemers

Een Open Coffee is een netwerkmoment dat komt overgewaaid uit de Verenigde Staten. Ook in Kalmthout kan je als ondernemer op de koffie met en bij collega’s. Patrick Nelen en Glenn Deckers van Syrinx bvba zijn de drijvende krachten achter de Open Coffees in Kalmthout.

Patrick: “Een Open Coffee is een moment waarop ondernemers samenkomen. Bij een koffie en een hapje wissel je van gedachten. Je leert heel wat mensen en bedrijven kennen. En zo bouw je een netwerk op binnen maar ook buiten onze regio.”

“Soms ken je je eigen buren niet”
Glenn: “Vroeger had je een Open Coffee in Essen. Daar gingen we vaak naartoe en we hadden er altijd een goed gevoel bij. Toen dat initiatief stopte, hebben wij de fakkel overgenomen. De eerste keer koppelden we het aan een eigen bedrijfsevenement. Dat was meteen een succes. Sinds dat moment organiseren we Open Coffee Grens: de ene maand vindt het in onze gebouwen plaats, de volgende maand bij een ander bedrijf in Kalmthout.”

Patrick: “Het doel van de Open Coffees is om meer interactie te krijgen tussen bedrijven en ondernemers uit de buurt. Vaak zoek je een leverancier terwijl er een op een straat van jouw bedrijf zit. De netwerkmomenten zorgen ervoor dat je het lokale aanbod leert kennen. En je eigen bedrijf krijgt meer naamsbekendheid.”

Glenn: “We zorgen ook voor een losse sfeer. Je moet niet op voorhand inschrijven en deelnemen is gratis. Je komt gewoon langs en maakt kennis met de andere aanwezigen. Wat je bespreekt of wat je wil bereiken, bepaal je zelf. Het is geen verkoopsmoment, maar je kan wel contacten leggen die je later een klant of een contract opleveren.”

“Ik vond een vormgever toen ik die nodig had”
Marc Roels is eigenaar van Erga Omnes, een bureau dat onder andere waardebepalingen doet van woningen, bedrijfsgebouwen en gronden. Hij is fan van de Open Coffees.

Marc: “Ik bezocht eerder al Open Coffees, maar dit is de eerste keer dat ik die in Kalmthout bezoek. Ik hou van de losse sfeer en dat er geen vast programma is. Je spreekt mensen aan en brengt zo verschillende netwerken bij elkaar. De contacten zijn ook minder vluchtig en diepgaander dan wanneer je online netwerkt. Je kan makkelijk extra vragen stellen of je eigen ideeën verduidelijken. Toen ik mijn bureau opstartte, zocht ik iemand om een huisstijl te ontwikkelen. Op een Open Coffee kwam ik een vrouw tegen die dat professioneel deed. Geen grote zoektocht maar direct contact. Heerlijk.”

“Lokaal aanbod bekend maken”
Intussen vond er een Open Coffee plaats bij koffiebranderij Kavus. Bedrijfsleider Kris Van Overveld weet waarom hij zijn deuren openstelde voor collega’s.

Kris: “Als je aan een koffiebranderij denkt, denk je waarschijnlijk aan de grote namen als Rombouts en Douwe Egberts. Maar er zijn best wat kleinere koffiebranders die heel goede kwaliteit bieden. Ik zorg voor de koffie op de Open Coffee Grens. En dan krijg ik vaak heel positieve reacties. Ik merk dat handelaars en bedrijven, maar ook de plaatselijke horeca, het appreciëren dat ze voor een lokale leverancier kunnen kiezen.”

“Nog meer Kalmthoutse bedrijven en ondernemers lokken”
Patrick Nelen is blij met het succes van de Open Coffee Grens. Maar het kan altijd beter.

Patrick: “De volgende maanden organiseren we nog iedere maand een netwerkmoment. We zijn tevreden met de opkomst, maar hopen nog meer lokale spelers aan te trekken. We blijven bedrijven en handelaars uitnodigen en hopen volgende keren meer mensen uit Kalmthout te ontvangen.”

EERSTVOLGENDE OPEN COFFEES

• donderdag 7 april 2016 – 8 tot 10 uur – Syrinx, Onderzeel 17

• woensdag 4 mei 2016 – 8 tot 10 uur – BMW Garage Meeusen, Brasschaatsteenweg 60

• donderdag 2 juni 2016 – 8 tot 10 uur – Syrinx, Onderzeel 17

INFO:
www.open-coffees.be

Bron en foto: gemeente Kalmthout

JH

Facebook4
Facebook
Twitter
Visit Us