Laatste nieuws:
Op zoek naar buitengewoon talent

Op zoek naar buitengewoon talent

In De Oude Pastorij in het hartje van Kapellen gaat dit voorjaar bistro Buitengewoon van start.
Deze zaak wordt mee uitgebaat door mensen met een mentale beperking. Buitengewoon serveert gebak, eenvoudige lunchgerechten en gezelligheid! “De ambitie is om de medewerkers te coachen in het ontwikkelen van hun buitengewone talenten en om hen een verrijkende job of dagbesteding op maat aan te bieden”, luidt het bij de initiatiefnemers. “En op die manier de klanten vriendelijk en hartelijk te bedienen. In deze omgeving, met als surplus een van de mooiste terrassen van Kapellen, krijgen ze de ruimte om zich elke dag verder te ontplooien en te integreren in de maatschappij.”

Buitengewoon is nog op zoek naar mensen uit de doelgroep die een of meerdere dagen per week hun steentje willen bijdragen. “In de bistro kan je aan de slag als hulp in de keuken, bij de bediening of achter de toog, maar ook als tuinman/-vrouw. Vanuit de bistro kan bovendien op zoek worden gegaan naar andere werkmogelijkheden binnen de gemeente. Zoals hulp in een woonzorgcentrum, klusjes in de tuin, deelnemen aan workshops, … Hoe meer kansen de medewerkers krijgen om te groeien in hun zelfstandigheid, hoe beter.”

Buitengewoon wordt opgestart door drie ondernemende vrouwen die heel wat ervaring hebben met de doelgroep. Een vergunde zorginstelling neemt dit project onder zijn vleugels waardoor de medewerkers in de toekomst ook gebruik kunnen maken van hun faciliteiten en woonondersteuning.

Interesse? Stuur een mail met je contactgegevens naar buitengewoon-depastorie@outlook.com.

Buitengewoon gaat van start in april en zal geopend zijn van maandag tot en met vrijdag, telkens van 10.00 tot 16.00 uur.

Bron en foto: gemeente Kapellen

Facebook4
Facebook
Twitter
Visit Us