Op trot in Kapellen

Op trot in Kapellen

Op donderdag 18 mei, Hemelvaart, kan je in Kapellen tussen 9 en 18 uur rondkuieren op de jaarlijkse feestmarkt op het Marktplein. Krijg je van je winkelwandeling dorst of honger, dan kan je terecht op het terras aan de brandweerkazerne of in het Buitengewoon Café in de foyer van feestzaal de LUX voor een hapje en een drankje.


Infopunt Toerisme

Het infopunt Toerisme zwaait op Hemelvaartsdag de deuren van het Erfgoedcentrum Hoeve Van Paesschen aan het begin van het Marktplein open. Je kan er kennismaken met het toeristische aanbod van Kapellen en omstreken. Ook kan je de astronomische Smoldersklok, het meesterwerk van wijlen Willem Smolders, bewonderen. Een gids geeft je een woordje uitleg over dit uniek bouwwerk.

Op Trot

De splinternieuwe wandelgids ‘Op trot in Kapellen’ vind je die dag ook in het Erfgoedcentrum. Deze gids bundelt meer dan een dozijn wandelingen van 1,5 tot 2 uur. Benieuwd hoe oorlogen en toevalligheden ervoor zorgden dat één dorp deel uitmaakt van 3 gemeentes en twee landen, welke geheimen de begraafplaatsen prijsgeven, waar de belle époque-pareltjes verscholen liggen en welk spoor de Kapelse architect Jo Crepain hier achterliet? Dan is ‘Op trot in Kapellen’ de eerste stap om daar alles over te weten te komen. Het is een ‘must have’ voor wie graag op stap gaat in eigen streek met familie, vrienden of in groep en houdt van spannende, smeuïge, leuke of soms lugubere verhaaltjes onderweg. De wandelgids is nadien ook verkrijgbaar in het vrijetijdsloket #uitinkapellen in het Administratief Centrum, Bruggeske 1.

MLH

Foto: © Pixabay

Facebook52
Twitter
Follow Me
Tweet