Laatste nieuws:
Op 1 juni opent de nieuwe Omgevingsbalie

Op 1 juni opent de nieuwe Omgevingsbalie

Op donderdag 1 juni is het zover. Dan voert de gemeente Essen effectief de omgevingsvergunning in én gaat gelijktijdig onze nagelnieuwe Omgevingsbalie open. Voortaan kan je daar terecht voor alle info en vragen rond milieu, ruimtelijke ordening en openbare infrastructuur: drie diensten, één loket.

Omgevingsvergunning

De omgevingsvergunning verenigt en vervangt de stedenbouwkundige vergunning en de milieuvergunning. Vanaf 1 juni worden aanvragen in een digitaal loket (www.omgevingsloket.be) ingevoerd, waarna slechts één openbaar onderzoek en één adviesronde worden georganiseerd.

Betere baliewerking

De gemeente grijpt de vernieuwing aan om haar dienstverlening en loketwerking te verbeteren. Onze drie technische diensten – Openbare Infrastructuur, Ruimtelijke Ordening en Milieu – nemen
een ééngemaakte frontoffice in gebruik. De nieuwe Omgevingsbalie vind je tegenover het algemene onthaal. We vormen een aantal medewerkers om tot onthaalspecialisten, wat andere collega’s toelaat om dossiers degelijker en sneller te behandelen.

Plan je afspraak!

Om de wachttijd zo kort mogelijk te houden kunnen bezoekers aan de nieuwe balie terecht voor korte handelingen: afgiftes, meldingen, inlichtingen e.d. Voor langere besprekingen – langer dan pakweg tien minuten – maak je vooraf een afspraak. Dit geeft onze medewerkers de gelegenheid om bouw- of milieudossiers grondig voor te bereiden. Zo verliest iedereen zo min mogelijk tijd, verkorten we de wachtrij en ben je, bij een afspraak, altijd als eerste aan de beurt.

Een afspraak maak je vanaf 1 juni via een afspraakformulier op de website: www.essen.be/omgeving, telefonisch via 03 670 01 47 of per mail via omgeving@essen.be.

OMGEVINGSBALIE OP AFSPRAAK
korte handelingen specifieke dossiers
Afspraak maken Begraafplaatsbeheer
Afvalvragen Bespreken omgevingsdossiers
Algemene informatie Bouwen en verbouwen
Indienen omgevingsdossier Handhaving
Meldingen openbaar domein Planologisch attest
Premies en subsidies Verkavelen

Bron en foto: gemeente Essen

EM

Facebook6
Facebook
Twitter
Visit Us