Laatste nieuws:
Ook de Politiezone Grens is trots op BOB

Ook de Politiezone Grens is trots op BOB

Het einde van het jaar is een periode van feest. Om er voor te zorgen dat je zonder zorgen naar je kerstfeest kan of oudjaar kan vieren met vrienden en familie, houdt de lokale politie een extra oogje in het zeil.

BOB en trots erop!

Vandaag is BOB nog geen algemene regel bij de Belgische bestuurders. Het is nog steeds sociaal aanvaard om drinken en rijden te combineren. Zo geeft liefst 1 Belg op 3 toe afgelopen maand onder invloed van alcohol te hebben gereden. Elke dag gebeuren er in ons land gemiddeld 12 ongevallen waarbij een bestuurder positief blies. Om hier verandering in te brengen, speelt de BOB-campagne in op het gevoel van trots om BOB te zijn.

Het is BOB die ervoor zorgt dat zijn vrienden, partner, kinderen of collega’s veilig thuiskomen. Hij kiest ervoor om geen alcohol te drinken, zodat de rest zonder zorgen kan feesten. Het is een houding waar je trots op mag zijn.

PZ Grens zet in op alcoholcontroles

De Politiezone Grens drijft de controles op alcohol en drugs in het verkeer op vanaf 1 december tot half januari 2019. Er zullen dagelijks controles zijn, gelijk verdeeld over de drie gemeentes van de zone. Dat kunnen grote acties zijn, maar ook één ploeg die controles uitvoert.

Sinds enkele jaren werkt de Politiezone Grens al met samplingtoestellen. Agenten kunnen met die toestellen snellere en dus meer controles doen. Het verhoogt de pakkans per locatie. Ook het constant en snel verplaatsen tussen verschillende opstelplaatsen op zowel gewestwegen als landwegen, wordt al verschillende jaren toegepast. Via sociale media verspreidt de plaats waar ze controleren zich namelijk snel.

Eindejaarstoezichten

De laatste twee weken van december wordt er heel wat gewinkeld, gaan mensen op vakantie of komen mensen bijeen op drukke plekken. De politie doet een extra inspanning om alles zo veilig mogelijk te laten verlopen.

Op drukke koopdagen zet de politie extra ploegen in bij de winkelcentra van de gemeenten Essen, Kalmthout en Wuustwezel. Daarnaast voorziet zij dagelijks extra toezicht in de wijken. Ben je met vakantie, vraag dan een afwezigheidstoezicht aan via de website van de politiezone. Bovendien worden er mobiele camera’s ingezet op drukke plekken om onder andere diefstallen en vandalisme te voorkomen.

Meer info?
Politiezone Grens – 03 620 29 29 – info@pzgrens.be
www.pzgrens.be

Bron en foto: gemeente Wuustwezel

Facebook14
Facebook
Twitter
Visit Us