Laatste nieuws:
Oogstfeest op Brasschaatse kinderboerderij
© Mikerf

Oogstfeest op Brasschaatse kinderboerderij

Op zondag 25 september organiseert Kinderboerderij Mikerf, Mikhof 25 in Brasschaat, tussen 14 en 17 uur traditiegetrouw het Oogstfeest. Op dit jaarlijks evenement wordt de oogst uit de moestuin en de boomgaard binnengehaald en verkocht. Je kan doorlopend lekkere boerderijproducten ontdekken en er zijn tal van leuke randactiviteiten te beleven voor jong en oud.

Oogstfeest op Brasschaatse kinderboerderij2
© Mikerf

Je kan die dag verse groenten, fruit- en melkproducten (platte kaas, rijstpap, yoghurt en, romig hoeve-ijs) kopen die op de boerderij gemaakt worden. Daarnaast ontdek je er versgeperst appelsap, zelfgemaakte confituur en gelei. Wie wil kan genieten van een vers ambachtelijk gebakken brood uit de houtoven.

Oogstfeest op Brasschaatse kinderboerderij4
©Mikerf
Boerderijfeest

Om er een echt boerderijfeest van te maken is er live-muziek, zijn er demonstraties en stands van diverse ambachten, waaronder glasbewerking in lood en macramé, … Kinderen kunnen hun hart ophalen tijdens mooie sprookjesvertellingen en ontdekken wat er te beleven valt bij Natuurpunt en de natuurgidsen.

Oogstfeest op Brasschaatse kinderboerderij3
©Mikerf
Meer dan 190 leden

De kinderboerderij werkt samen met VELT voor het beheer van de moestuin en met Ifang vzw, de federatie van bijenteeltverenigingen uit Brasschaat, Ekeren, Kalmthout, Kapellen, Merksem en Putte-Stabroek. Momenteel groepeert zij meer dan 190 imkers. Zij delen graag hun passie met de bezoekers aan het oogstfeest. Een bezoek aan het Mikerf is volledig gratis.

Meer info op https://aralea.be/kinderboerderij-mikerf/

Foto: © Mikerf

MLH

Facebook30
Twitter
Follow Me
Tweet
Nelen R - Timmerwerken - Dakwerken