Laatste nieuws:
Onze wensen voor 2021 Een goede gezondheid en weer bij mekaar mogen komen

Onze wensen voor 2021: “Een goede gezondheid en weer bij mekaar mogen komen”

De laatste dagen van 2020 zijn aangebroken. In een ‘normaal jaar’ vullen we die dagen door samen te zijn met familie en vrienden. Door Corona vieren we kerst en Nieuwjaar op een andere manier. Voor velen onder ons is dat bijzonder zwaar. Maar hoe meer iedereen zich aan de regels houdt, hoe sneller we ons normale leven kunnen hervatten. Samen sterker dus!

Veel solidariteit

2020 is een raar en zwaar jaar geweest. 2020 bracht veel verdriet. Maar 2020 bracht ook veel solidariteit met zich mee. Denk maar aan de talloze initiatieven die ook in Essen ontstonden. Het spontaan handenklappen, de vele vrijwilligers die mondmaskers maakten, jongeren die zich inzetten voor senioren, buren die er waren voor mekaar, … Ze staken onder andere de medewerkers in de zorgsector, die het zo hard te verduren kregen, een hart onder de riem. Of de vrijwilligers die al dan niet via het platform Essen Helpt inwoners die het net iets moeilijker hadden bijstonden. Maar ook door massaal ‘lokaal’ te kopen en zo onze middenstanders en horeca te steunen.
Daar moeten we ons aan optrekken. Want die solidariteit zal ook in de toekomst nodig blijven. De kracht van het collectief: ‘Stronger together’. Samen iets ondernemen om iedereen kansen te geven en vooruit te helpen: dat is de geest van het socialisme.

Situatie op de voet gevolgd

Onze schepenen en gemeenteraadsleden volgden de situatie op de voet. Samen met de burgemeester en andere collega’s werd er samen met de medewerkers van de gemeentelijke diensten hard gewerkt om iedereen aan boord te houden. Om ervoor te zorgen dat iedereen de zorg die hij of zij nodig heeft te kunnen blijven geven. Om ervoor te zorgen dat de dienstverlening aan de Essenaar verzekerd bleef en dat alles op een ‘coronaveilige’ manier verloopt. Dat eenzame senioren een telefoontje kregen… ‘Alles oké met u? ça va met u? Lukt het nog? Kunnen we u ergens mee helpen?’. Dat ons rijke verenigingsleven zo efficiënt mogelijk en binnen de mogelijkheden van de gemeente ondersteund wordt. Dat studenten coronaproof in een rustige omgeving kunnen studeren in het Essens Studentenhuis. Ook dat is solidariteit.

We laten niemand achter

Helaas moesten we ook in Essen afscheid nemen van dierbaren die het slachtoffer werden van het covid-19 virus. Nogmaals veel sterkte aan de getroffen families.
We beseffen dat de uitdagingen na deze crisis immens zullen zijn. Ook in Essen. Maar, we zijn ervan overtuigd dat we ook dat kunnen. Samen. Onze mandatarissen Arno, Jokke, Tuur, Swa en Helmut en ook alle bestuursleden van sp.a-JijMaaktEssen zaten de voorbije maanden niet stil. Zij zullen ook de volgende jaren het beste van zichzelf te geven om daaraan mee te werken om weer vooruit te gaan. En ervoor te zorgen dat in Essen iedereen mee is. Dat we niemand achterlaten en voluit verder gaan voor een sociaal en groen Essen.

We mogen elkaar dan wel niet meer vastpakken, maar we laten elkaar niet los!
Het mooiste geschenk dat we mekaar dit eindejaar kunnen geven is een goede gezondheid en een daling van de coronacijfers aan het begin van het nieuwe jaar.

sp.a-JijMaaktEssen wenst u prettige feestdagen!

Facebook53
Facebook
Twitter