Laatste nieuws:
Ontdekkingstocht aan boord van de milieuboot

Ontdekkingstocht aan boord van de milieuboot

Dit voorjaar vaart de milieuboot in de provincie Antwerpen. Op zaterdag 15 juni 2019 biedt de gemeente Brecht je de gelegenheid om mee te varen op het Albertkanaal voor een tochtje tussen Antwerpen en Wijnegem.

De milieuboot neemt je mee voor een boeiende en leerrijke verkenning van het Albertkanaal. Je maakt kennis met het leven op, om en in het water. Je ondervindt waarom een goed waterbeheer, biodiversiteit en duurzaam omgaan met water en waterlopen van levensbelang zijn.

In het labo aan boord van het schip meet je de waterkwaliteit. Op die manier kan je de oorzaken en de gevolgen van vervuiling onderzoeken. Zo stel je dan de invloed van vervuiling op het leven in het water vast.

In het ruim bekijk je de invloed van onze leefwijze op de waterloop. Je kan met de andere deelnemers van gedachten wisselen hoe we duurzamer kunnen omgaan met water. Tot slot wordt er stilgestaan bij de inspanningen die de Vlaamse overheid, gemeenten, bedrijven en landbouwers leveren voor schone waterlopen. Voor meer informatie kan je surfen naar www.milieuboot.be of mailen naar karen.adriaenssens@brecht.be.

Wil je meevaren? Schrijf nu in! Een pendelbus brengt je naar de opstapplaats en terug.

Bushaltes:

Sint-Lenaarts: parking voetbalveld, Dorpsstraat: 12.30 uur (vertrek) – 18.15 uur (terug)
Brecht: gc Jan vander Noot, Mudaeusstraat 9: 12.45 uur (vertrek) – 18.00 uur (terug)
Sint-Job-in-‘t-Goor: Parking ’t Goorhof, Kerklei 13: 13.00 uur (vertrek) – 17.45 uur (terug)

Inschrijven doe je via de website https://brecht.ticketgang.eu/. Voor de deelname aan deze activiteit vragen we een bedrag van 5 euro per persoon. Opgelet de plaatsen zijn beperkt dus tijdig inschrijven is de boodschap.

Bron en foto: gemeente Brecht

Facebook21
Facebook
Twitter
Visit Us