Laatste nieuws:
Ontdek deze zomer Zuid-Afrika in Essen

Ontdek deze zomer Zuid-Afrika in Essen

Deze zomer is Zuid-Afrika heel dicht bij in Essen! Via een fietszoektocht leer je het land beter kennen en kan je op de koop toe mooie prijzen winnen. Met de zoektocht wil de gemeente, in samenwerking met de VVV, de stedenband tussen Essen en Zuid-Afrika in de kijker zetten.

De stedenband tussen Essen en het Zuid-Afrikaanse Witzenberg mag dit jaar 15 kaarsjes uitblazen. In deze 15 jaar werden heel wat mooie zaken gerealiseerd. Al fietsend leer je dus deze zomer beetje bij beetje Zuid-Afrika beter kennen.

Zuid-Afrikaanse gerechten
Wil je je helemaal onderdompelen? Geniet dan van de Zuid-Afrikaanse gerechtjes die Essense zaken speciaal tijdens deze periode op hun kaart zetten. Zin in braaibrood, sosaties, een speltbroodje met pili pili kip of butternutsoep? Deze zomer vind je het in Essen!

Fiets mee op 28 juni
Op woensdag 28 juni wordt de fietstocht ‘ingereden’. Om 13.30 uur vertrekken we aan het VVV-kantoor om een kleine lus van de fotozoektocht af te leggen. We sluiten af met een Zuid-Afrikaans hapje. Fiets je mee? Laat het dan weten via internationaal@essen.be.

Praktisch: de fietszoektocht kost 5,00 euro en loopt van 1 juli tot en met 30 september. Ze is te koop bij VVV de Tasberg, Moerkantsebaan 50. Elk ingeleverd formulier geeft recht op een prijs.

Meer info?
03 670 01 56 – internationaal@essen.be

Bron en foto: gemeente Essen

ES

Facebook10
Facebook
Twitter
Visit Us