Laatste nieuws:
Ontdek de geschiedenis van het Essense onderwijs op 23 en 24 april

Ontdek de geschiedenis van het Essense onderwijs op 23 en 24 april

Tijdens Erfgoeddag verdiepen we ons in de geschiedenis van onze scholen én hun leerlingen. Op 23 en 24 april is er een tentoonstelling in de kerk van het College.

Van instappertjes in de kleuterklas tot laatstejaars in de middelbare scholen, de Essense scholen ontvangen dagelijks meer dan 3.000 leerlingen. Ze stomen de kinderen klaar voor het volwassen leven en dompelen hen onder in een wereld van kennis en dat al jaren aan een stuk.

Rijke geschiedenis

Onze Essense scholen kennen een rijke geschiedenis met wisselende locaties, namen en besturen. Tijdens Erfgoeddag brengen we niet alleen de scholen in kaart maar ook hun leerlingen krijgen een gezicht. Klasfoto’s uit verschillende periodes geven een mooi beeld van het verleden. Misschien ontdek je ook bekenden?

Leren op de boederij

Naar school gaan in de Kempen was een eeuw geleden een heel andere ervaring dan vandaag. Ook op het veld en het erf werd onderwezen. Regionaal landschap de Voorkempen belicht dit stukje erfgoed.

Bezoek de tentoonstelling in de kerk van het College op zaterdag 23 en zondag 24 april, steeds van 13.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis. Op zondag 24 april kan je tussen het Karrenmuseum en de tentoonstelling heen en weer met de huifkar.

Bron en foto: gemeente Essen

Facebook26
Twitter
Follow Me
Tweet