Laatste nieuws:
Nieuwe wegverharding in asfalt voor R2 ter hoogte van Waaslandhaven-Noord

Onderhoudswerken R2 ter hoogte van Waaslandhaven-Noord

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) voert vanaf midden mei onderhoudswerken uit op de R2. De betonverharding tussen de Beverentunnel en het tolplein van de Liefkenshoektunnel verdwijnt en wordt vervangen door een nieuwe wegopbouw in asfalt. In beide richtingen werkt AWV aan de twee rijstroken. De pechstrook en de new jerseys blijven behouden. Daarnaast verlengt AWV ook de afrit Waaslandhaven-Noord komende van de Liefkenshoektunnel en krijgt de Oudedijk deels een nieuwe asfaltlaag.

De werken starten midden mei en gebeuren tijdens weekends. Het eerste weekend is het weekend van vrijdagavond 13 mei 20u00 tot maandagochtend 16 mei 06u00. De eerste vier weekends wordt gewerkt op de R2 richting Nederland. Tijdens de volgende vijf weekends werkt AWV in de richting van Gent.

Impact werken R2 op afsluiten Beverentunnel en omleiding

Gedurende de eerste vier weekends is de Beverentunnel in de richting van Nederland volledig dicht. De omleiding gaat langs de afrit Waaslandhaven-Zuid, de Kallosluis en de oprit Waaslandhaven-Noord (calamiteitenroute U), zodat het verkeer door de Liefkenshoektunnel kan. Als AWV in de andere richting werkt, is de Beverentunnel in de richting van Gent enkel tijdens de laatste twee weekends afgesloten. Het verkeer verlaat na de Liefkenshoektunnel de R2 via afrit Waaslandhaven-Noord en rijdt via de Kallosluis naar oprit Waaslandhaven-Zuid. De andere drie weekends is de Beverentunnel open en kan het verkeer terug de R2 oprijden via oprit Waaslandhaven-Noord. Tijdens de weekdagen blijft de Beverentunnel open in beide richtingen en is er nauwelijks hinder voor het verkeer.

Omvorming pechstrook naar afrit Waaslandhaven-Noord

Tegelijkertijd werkt AWV in de weekenden van 13 en 20 mei aan de pechstrook richting Gent ter hoogte van afrit Waaslandhaven-Noord (11). De pechstrook, vanaf het einde van het tolplein tot de huidige afrit, vormen we om naar een afslagstrook. Om de werken te kunnen uitvoeren is daarom de rechterrijstrook richting Gent afgesloten tijdens deze twee weekends. Het verkeer rijdt dan enkel over de linkerrijstrook. In het tweede weekend wordt ook de afrit Waaslandhaven-Noord afgesloten. Het verkeer maakt dan gebruik van de afrit verderop aan Waaslandhaven-Zuid (10).

Meest actuele info

Deze werken zijn weersgevoelig. Bij regenweer kan de huidige planning nog wijzigen. De meest recente en gedetailleerde informatie over deze werken is steeds terug te vinden via www.wegenenverkeer.be/beveren.

Bron: Wegenenverkeer.be
Foto: ©Google Maps