Laatste nieuws:
Onderhoud aan gemeentewegen

Onderhoud aan gemeentewegen

Wuustwezel beschikt over een uitgebreid wegennet, met 324 km aan gemeentewegen. Deze gemeentewegen dienen regelmatig een onderhoud te krijgen om de veiligheid en het comfort van de gebruikers ervan te garanderen. Daarom stelt het gemeentebestuur jaarlijks een dossier op onder de naam ‘KWS en goten’.

Voor 2018 werden volgende straten in dit dossier opgenomen:

Maxburgdreef
Vanaf 11 juni 2018 tot eind juni 2018 zal aannemer Hoogmartens Wegenbouw NV uit Opglabbeek asfalteringswerken uitvoeren op de Maxburgdreef, van de Popendonkseweg tot de Vaasweg. Eerst wordt er een ter plaatse gestorte kantstrook in beton aangelegd langs weerskanten van de rijweg. Daarna wordt de rijweg overlaagd (= voorzien van een nieuw laagje asfalt). Tevens worden de inbuizingen (grachtverbindingen onder de rijweg) ter hoogte van de Wasvenweg vernieuwd. Het doorgaand verkeer krijgt plaatselijk een omleiding.

Witgoorsebaan
Van 29 juni 2018 tot 6 juli 2018 zal aannemer Hoogmartens Wegenbouw asfalteringswerken uitvoeren op de Witgoorsebaan, van Kalmthoutsesteenweg tot Winkelhaakdreef. Na het affrezen/afschrapen van de bestaande asfaltlaag zal plaatselijk de fundering nagekeken worden. Hierna wordt de rijweg terug voorzien van een nieuw laagje asfalt. Het doorgaand verkeer zal plaatselijk omgeleid worden.

Aannemer brengt bewoners op de hoogte
De bewoners worden voorafgaand aan de werken door de aannemer op de hoogte gebracht van het verloop der werken en de impact die de werken zullen hebben op de toegankelijkheid tot de woning.

Slecht weer en onvoorziene omstandigheden
Deze planning is het streefdoel. Slechte weersomstandigheden of onvoorziene werkzaamheden kunnen hierin niet opgenomen worden en kunnen mogelijk voor een termijnverlenging zorgen.

Kostprijs
De kostprijs van deze onderhoudswerken wordt geraamd op 393.291 euro excl. btw of 475.882,73 euro incl. 21% btw.

Meer info
Dienst Openbare Werken – 03 690 46 21 – openbarewerken@wuustwezel.be

Facebook6
Facebook
Twitter
Visit Us