Laatste nieuws:
Omgevingswerken Oude Pastorie

Omgevingswerken Oude Pastorie

Aannemer Caethoven Wegenbouw is vorige week begonnen met de aanplanting van de buitenomgeving rond de Oude Pastorie in Wuustwezel-centrum. De hinder blijft tijdens de werken beperkt.

De Oude Pastorie in de Dorpsstraat, sinds kort de nieuwe thuis van de Gemeentelijke Academie, werd eerder dit jaar in haar oude glorie hersteld. Nu is de tuin van het beschermd gebouw aan de beurt. Aannemer Caethoven Wegenbouw zal enkele bomen aanplanten op het binnenpleintje van de Oude Pastorie. “Zo herinneren we de bezoekers aan de gloriedagen van de Pastorie toen de pastoor een eigen boomgaard in zijn tuin had,” verduidelijkt schepen van openbare werken Kris Van Looveren (CD&V).

Ook de rest van de omgeving wordt aangepakt. Het plein wordt verfraaid met verschillende soorten linden, beukenhagen en kleurrijke bodembedekkers.

Afhankelijk van de weersomstandigheden zullen de werken duren tot eind februari 2018. Omdat er vooral in de omgeving van de Pastorie zelf wordt gewerkt, blijft de hinder beperkt. De parkeerplaatsen aan de voorzijde van het gebouw worden afgesloten, maar de Muziekacademie en GC Kadans blijven bereikbaar tijdens de werken via het plein Achter d’Hoven.

Meer info
​Dienst openbare werken – 03 690 46 21 – openbarewerken@wuustwezel.be

Bron en foto: gemeente Wuustwezel,

JH

Facebook5
Facebook
Twitter
Visit Us