Laatste nieuws:
Omgeving vliegveld Malle wordt groot natuurgebied

Omgeving vliegveld Malle wordt groot natuurgebied

De kogel is door de kerk. De omgeving rond het vliegveld in Malle, dat zich uitstrekt over de gemeente Malle, Zoersel, Zandhoven, Lille en Vorselaar wordt voor een groot stuk (zo’n 200 hectare) omgezet van militair domein naar natuurgebied.

Dat maakte de Vlaamse regering bekend. Concreet zal de Federale Overheidsdienst Defensie het vliegveld verkopen aan Natuurpunt, Pidpa en enkele aangrenzende eigenaars.

“Een deel van het vliegveld zal ook na de herbestemming nog gebruikt kunnen worden voor recreatievliegen en ook de paardenwedstrijden en de cyclocross mogen er in de toekomst nog plaatsvinden”, verzekerde minister van defensie Koen Van den Heuvel.

Natuurpunt, Pidpa en de aangrenzende eigenaars zullen samen instaan voor het beheer van het gebied. Bedoeling is om de waardevolle bossen, heidekernen en landduinen te behouden en waar mogelijk nog te versterken. Het gaat dan over het bos- en landbouwgebied Herenbos, Heihuizen en Zalfen, het natuurgebied Zalfens Gebroekt en de bossen rond het domein Blommerschot en Beulkbeemden.

Nog tot eind juni loopt het openbaar onderzoek over deze plannen. Daarna kan de verkoop plaatsvinden en wordt het vliegveld stilaan omgetoverd tot natuurgebied.

Meer informatie over het openbaar onderzoek lees je hier

Bron: gemeente Malle
Foto: Google Maps

Facebook97
Facebook
Twitter
Visit Us