Laatste nieuws:
OKay Essen gaat verbouwen en sluit ruim een maand

OKay Essen gaat verbouwen en sluit ruim een maand

23 januari is de laatste dag dat de populaire supermarkt OKay geopend zal zijn, dit vanwege een grote verbouwing. Niet alleen wordt de winkel vergroot met 215 m² verkoopoppervlak, er wordt ook groots ingezet op duurzaamheid en milieuvriendelijkheid.

Groter, uitgebreider en overzichtelijker

De winkel wordt sterk uitgebreid met 215 m² extra verkoopoppervlak. Er komt een volledig nieuwe, grotere koelkamer en extra koelmeubels voor tapas en andere verse bereidingen. Er zullen nieuwe broodmeubels geplaatst worden en het voedingsassortiment wordt sterk uitgebreid. Om nog prettiger te kunnen winkelen, zullen de gangpaden breder worden gemaakt. Het diepvriesassortiment wordt overzichtelijker gepresenteerd in grotere vriesboxen met glazen deksel, zodat in een oogopslag te zien is waar alles ligt. Op die manier hoeven vriesvakken niet onnodig geopend te worden en blijft de lage temperatuur constant.

Duurzaam en milieuvriendelijk

Er is sterk gekeken naar hoe dingen duurzamer en milieuvriendelijker gemaakt kunnen worden. Door de specifieke Colruyt Group-technieken, wordt gebruikt gemaakt van warmterecuperatie waarmee de winkel verwarmd wordt, oftewel: 0% fossiele energie. De koeling van de installaties wordt gedaan door middel van propaan, waardoor er 90% minder uitstoot is. Buiten wordt verf gebruikt, die de lucht zuivert en de CO2-uitstoot van auto’s opneemt. Toiletten worden gespoeld met regenwater en alle neerslag kan via wadi’s en ondergrondse infiltratiebuizen rustig infiltreren in de bodem.

Met al deze aanpassingen draagt OKay zijn steentje bij aan het milieu! De openingsdag van de vernieuwde en milieuvriendelijke winkel is op vrijdag 5 maart!

NN

Facebook211
Twitter
Follow Me
Tweet