Laatste nieuws:
ocmw-kalmthout-stelt-onthaalbrochure-voor

OCMW Kalmthout stelt onthaalbrochure voor

Op 20 december 2016 stelde OCMW Kalmthout haar nieuwe onthaalbrochure voor. Die brochure biedt duidelijke informatie over de dienstverlening van het OCMW. De brochure is ontwikkeld door de participatiegroep van OCMW Kalmthout.

De eerste stap zetten naar het OCMW is niet zo makkelijk. Vaak zijn mensen terughoudend als ze hulp nodig hebben. “Kan het OCMW me eigenlijk wel helpen?” is dan een veel gestelde vraag. OCMW Kalmthout startte daarom een participatiegroep op met mensen die al in contact kwamen met het OCMW. Samen met een maatschappelijk werker gingen ze op zoek naar hoe OCMW Kalmthout nieuwe cliënten juist en duidelijk kan informeren.

Fredelinde Rossaert van OCMW Kalmthout: “De vrijwilligers hebben zelf ervaren hoe het is om met al hun vragen aan te kloppen. Daarom zijn zij de perfecte partner om mee na te denken hoe het beter kan.”

Fortuna, één van de vrijwilligers, vult aan: “Tijdens een eerste gesprek komt er heel veel op je af: informatie over diensten, vragen over je persoonlijke situatie… Je hoofd zit al vol zorgen en dan komt dat er nog bij.”

De participatiegroep verzamelde, samen met een maatschappelijk werker, alle informatie en maakte er een onthaalbrochure mee. “De brochure bestaat uit verschillende themafiches. Die zijn zo opgesteld dat de maatschappelijk werker de inhoud makkelijk en in eenvoudige taal kan overlopen met de cliënt”, gaat Fredelinde verder, “Je vindt er ook wat je als cliënt bij OCMW Kalmthout mag verwachten: een eerste gesprek, een sociaal onderzoek… Duidelijkheid gaat namelijk niet enkel over de inhoud van je hulpvraag, maar ook hoe de procedure eruit ziet.”

Na een jaar hard werken en met ondersteuning van het Centrum voor Basiseducatie is er nu dus de welkomstbrochure. OCMW Kalmthout wil daarmee iedereen die komt aankloppen, wegwijs maken in wat het OCMW allemaal voor je kan betekenen.

INFO:
info@ocmwkalmthout.be, 03 620 15 60

Bron en foto: gemeente Kalmthout

kerstprijsvraag-2016-noordernieuws-be-rood-2b

JH

Facebook3
Facebook
Twitter
Visit Us