Laatste nieuws:
Nu ook polsbandjes als coronatoegangsbewijs voor daghoreca in Roosendaal

Nu ook polsbandjes als coronatoegangsbewijs voor daghoreca in Roosendaal

Vanaf zaterdag 20 november 2021 breidt de gemeente Roosendaal, samen met de horeca-ondernemers in het centrum, het gebruik van polsbandjes uit naar de daghoreca. Ook deze bedrijven kunnen profiteren van de inzet van polsbandjes. Dat scheelt controlewerk voor de horeca en is veilig voor bezoekers. Bezoekers die bij het centrale uitgiftepunt de CoronaCheck app en een geldig legitimatiebewijs kunnen laten zien, krijgen een polsbandje. Daarmee kan de hele dag de horeca bezocht worden.

Centraal uitgiftepunt

Bezoekers kunnen elke dat tussen 10:00 en 19:00 bij de het centrale uitgiftepunt op Markt 28 terecht. Met de CoronaCheck app en een geldig legitimatiebewijs kunnen ze een polsbandje halen. Dit polsbandje is één dag geldig en wisselt per dag van kleur. Tot 3 december worden de polsbandjes uitgegeven. Daarna wordt de situatie opnieuw bekeken op basis van de dan geldende maatregelen.
Wethouder Cees Lok: “Ik hoop dat alle bezoekers van de binnenstad hier volop gebruik van gaan maken. We zorgen zo voor veiligheid van bezoekers en het scheelt voor ondernemers. Zo hoeven ze geen extra tijd te besteden aan het controleren van CoronaCheck app en legitimatie van alle bezoekers. Als het in de toekomst nodig blijkt kunnen we de polsbandjes ook op andere plekken of voor de culturele sector inzetten.”

Bron: gemeente Roosendaal
Foto: Pixabay