Laatste nieuws:
Noodweer op komst bel naar 1722

Noodweer op komst: bel naar 1722

Op 4 juli is vanaf 18.00 uur code geel van kracht. De Federale Overheidsdienst Binnenlandse Zaken heeft daarom beslist om het nummer 1722 voor niet-dringende brandweeroproepen nu al te activeren.

Code geel

Van woensdag 18.00 uur tot donderdag 23.00 uur worden er lokale onweersbuien met kans op veel neerslag op korte tijd of hagel verwacht. Een lokaal onweer is niet zonder gevaar. Er is kans op intense regenval, hagelbuien en/of blikseminslagen die lokaal voor overlast kunnen zorgen. Het KMI kondigt daarom ‘code geel’ aan. De overheid heeft beslist het noodnummer 1722 voor niet-dringende brandweerinterventies. Het nummer 1722 moet ervoor zorgen dat de noodcentrales 112 niet overbelast geraken bij onweer en dat mensen die in levensgevaar zijn niet nodeloos moeten wachten.

Bel 1722 bij wateroverlast en stormschade

Onze provincie wordt getroffen door noodweer. Het nummer 1722 werd daarom geactiveerd door de FOD Binnenlands zaken. Bel tijdens het noodweer 1722 als je de brandweer nodig hebt bij wateroverlast en/of stormschade. Bel enkel 112 als jij of iemand in je omgeving zich in een (potentieel) levensbedreigende situatie bevindt.

Als je toch belt naar het noodnummer 112 voor een niet-dringende brandweerinterventie, zal de operator je niet verder helpen maar vragen om naar het nummer 1722 te bellen. Als je brandweerzone over een e-loket of rechtstreeks telefoonnummer beschikt, kan je daar ook terecht om een brandweerinterventie voor wateroverlast en/of stormschade aan te vragen.

Heb geduld als je naar 1722 belt

Als je 1722 belt, vragen we je om geduld te oefenen. Haak niet in want daardoor kom je opnieuw achteraan de wachtrij terecht.

Tijdens noodweer loopt het aantal telefoontjes zeer snel hoog. De brandweer doet al het mogelijk om je zo snel mogelijk te helpen maar kan niet altijd overal tegelijk zijn. Dus als je al gebeld hebt naar 1722, bel dan niet terug om te vragen wanneer de brandweer komt. Gezien het grote aantal oproepen, is het uitzonderlijk mogelijk dat je oproep wordt onderbroken terwijl je wacht. Indien dit het geval is, probeer dan wat later opnieuw. Na het noodweer zal het nummer 1722 automatisch gedeactiveerd worden.

Bron en foto: gemeente Essen

Facebook27
Facebook
Twitter
Visit Us