Laatste nieuws:
Nieuwjaarsconcert Essener Muzikanten

Nieuwjaarsconcert Essener Muzikanten

Zondag 19 januari houden de Essener Muzikanten hun jaarlijks Nieuwjaarsconcert. Vanaf 13:00 zal vrolijke Böhmische en Moravische muziek van het parochiecentrum in de Kerkstraat een echte feestzaal maken.

Nieuwjaarsconcert Essener Muzikanten4
Links Franck Van den Broecke
Laatste concert Frank Van den Broecke

Dit concert, dat voor iedereen gratis te bezoeken is, is tevens het laatste concert van tenorhoorn Frank Van den Broecke. Na jaren trouwe dienst heeft Frank twee jaar geleden aangegeven te willen gaan stoppen. Gelukkig ruim op tijd, want het viel niet mee om voor hem een volwaardige vervanger te vinden. Maar het is gelukt en zondag geeft hij officieel het stokje over aan Anja.

Nieuwjaarsconcert Essener Muzikanten2
Nicky
Nieuw optreden Nicky

Iedereen die dit jaar op tijd op De Essener Muzikantenfeesten was, heeft daar waarschijnlijk Nicky horen spelen. Nicky is een jonge klarinettiste die gevraagd was een keer mee te spelen met De Essener Muzikanten. Omdat het orkest vergrijst, proberen De Essener Muzikanten de muziek wat meer bekendheid onder de jongeren te geven, door ieder jaar iemand de uitdaging aan te laten gaan om mee te spelen. Dit jaar was Nicky de gelukkige en Nicky heeft toegezegd om met het Nieuwjaarsconcert nog eens mee te spelen. Zondag is dus voor iedereen die dit gemist heeft, een mooie kans om haar te horen spelen of opnieuw van haar muzikale talent te kunnen genieten.

Nieuwjaarsconcert Essener Muzikanten3
Jan Van Eekelen en Nicky

Wanneer: zondag 19 januari vanaf 13.00
Waar: Parochiecentrum Statie, Kerkstraat 62, Essen
Inkom: gratis

Foto’s: Anja Van Eekelen

AvE

Facebook82
Facebook
Twitter
Visit Us