Laatste nieuws:
Nieuwe vakbeurs spoedeisende hulpverlening in Antwerpen vanaf 2018

Nieuwe vakbeurs spoedeisende hulpverlening in Antwerpen vanaf 2018

Nieuwe vakbeurs spoedeisende hulpverlening in Antwerpen vanaf 2018

SPOED 112, een tweejaarlijkse (2018, 2020,…) professionele beurs voor spoeddiensten, ambulance, brandweer, eerste hulp, politie en alle gerelateerde branches en personeel.

Met de huidige staat van de wereld waar we te maken hebben met terreur, geweld tegen burgers, maar ook hulpverleners is het enorm belangrijk op de hoogte te zijn van de nieuwste technieken, materialen en producten voor de hulpverlener.

Of we nu spreken van de allernieuwste voertuigen, hoe ze grafisch vorm gegeven worden, de nieuwste monitoren en defibrillatoren, AED’s, bodycams of de nieuwste kleding, het zal alles een plaats krijgen op SPOED 112. Maar ook zaken als flashlights, rugzakken, tassen voor persoonlijke uitrusting of hand held tools zullen getoond worden en zal je direct op de beurs kunnen kopen.

Naast de ‘ambulancier 112’ en de mensen die het niet dringend ziekenvervoer verzorgen, worden ook de medewerkers van EHBO diensten en brandweermannen (en vrouwen) aangesproken en geven ze 3 dagen lang inzicht in wat er speelt op de markt, met opmerkelijke nieuwe producten en de laatste technieken!
Kortom een MUST SEE voor alle hulpverleners!

Deze beurs zal doorgaan op een centrale locatie in België zodat iedereen uit België en Nederland het evenement vrij eenvoudig en zonder grote reistijden kan bereiken! Dus werd gekozen voor Antwerp Expo als locatie net buiten de stadsrand van Antwerpen. Naast de 3 beursdagen op donderdag 20, vrijdag 21 en zaterdag 22 september 2018 zal er op zaterdag ook een symposium doorgaan met als thema Psychosociale hulp voor hulpverleners, Hier zal onder andere Shanti De Corte gastspreker zijn.

Nu 19 jaar oud start ze in februari met de opleiding orthopedagogie om zo meer te kunnen betekenen in andere mensen hun leven. Bijna twee jaar geleden was ze zelf aanwezig bij de aanslagen in Zaventem. Ze stond daar ongeveer 30 meter verwijderd van de tweede explosie. Op zaterdag 22 september zal ze – op het symposium – meer vertellen over die gebeurtenissen en wat daarna allemaal volgde. Fysiek was ze immers in orde, maar mentaal had deze gebeurtenis enorme gevolgen. Ze zakte in de maanden na de aanslagen stilletjes meer en meer weg.. zo diep dat het nodig was om residentieel opgenomen te worden in de psychiatrie. Hoe deze opnames verlopen zijn, welke hulp ze van het begin tot het einde gekregen heeft en wat de voordelen en nadelen geweest zijn, zou ze onze deelnemers graag vertellen!

Dan kunnen we ook alvast meegeven dat de beursorganisatie een deel van de opbrengsten uit de ticketverkoop zal doneren aan de welbekende actie Rode Neuzen Dag, meer info volgt!

De bezoekers zullen een lage ticketprijs van 4€ aan de kassa en 2,5€ in voorverkoop op tafel moeten leggen om de beurs te kunnen bezoeken.
Centraal in de beurs zal een grote Networking Area zijn waar de bezoekers, standhouders en vrienden elkaar kunnen treffen bij een hapje en een drankje in een aangename omgeving!

Dus de regio van Antwerpen is opnieuw een tweejarig evenement rijker, dat er mee zorg voor draagt om onze de best mogelijke technieken en informatie te geven om hun gewaardeerde taken optimaal te kunnen uitvoeren.

Bron en foto’s: Spoedmagazine.com
Foto’s: Dirk Van Elslande

Klik op de foto’s om een vergroting te zien en door te bladeren met de pijltoetsen of de muis. Druk ESC om af te sluiten.

Op de foto’s berust het auteursrecht. Neem contact met ons op als u een foto wilt gebruiken of laten afdrukken.

Facebook10
Facebook
Twitter
Visit Us