Laatste nieuws:
Nieuwe lokalen voor Scouts, Gidsen Heuvel en Chiro Sloepi

Nieuwe lokalen voor Scouts, Gidsen Heuvel en Chiro Sloepi

De Scouts en Gidsen Heuvel en Chiro Sloepi hebben grootse bouwplannen. De beide jeugdverenigingen vervangen deels of volledig hun gebouwen. Om die investering haalbaar te maken, besliste de gemeente Kalmthout om voor 70% tussen te komen in de kosten voor die nieuwe jeugdlokalen.

Volledig nieuwe accommodatie voor Chiro Sloepi Nieuwmoer

Chiro Sloepi in Nieuwmoer maakt werk van een volledige nieuwbouw voor zijn leden. Het ontwerp dat nu op tafel ligt, oogt alvast veelbelovend. Naast een nieuwe keuken en speellokalen wordt het lokaal uitgerust met een grote polyvalente zaal, om zo voldoende ruimte te kunnen bieden aan kampgroepen.

De totale kostprijs van de nieuwbouw wordt geraamd op €465.000,-. De gemeente Kalmthout komt voor 70% tussen in de kosten en neemt €325.000,- voor haar rekening. De overige 30% wordt door de Chiro terugbetaald aan de gemeente via een renteloze lening.

Ook nieuw lokaal Scouts en Gidsen Heuvel in de startblokken

Ook het jaar van Scouts en Gidsen Heuvel is goed begonnen: in december kwam er namelijk de principiële goedkeuring van de gemeente Kalmthout om te investeren in een nieuw lokaal. De gemeente komt ook hier voor 70% tussen in de kosten. De totale kostprijs wordt geraamd op €270.000,-. Daarvan neemt de gemeente €188.500,- voor zijn rekening. Naast een inbreng van eigen middelen worden de overige kosten terugbetaald aan de gemeente via een beperkte renteloze lening.

Met het project wordt het oudste van de drie gebouwen in de Korte Heuvelstraat afgebroken en vervangen door een nieuw lokaal. Verwacht wordt dat Scouts en Gidsen Heuvel hun nieuwe lokaal in het voorjaar van 2020 kunnen inwijden.

INFO: jeugd@kalmthout.be, 03 620 22 65

Bron en foto: gemeente Kalmthout

Facebook156
Facebook
Twitter
Visit Us