Laatste nieuws:
Nieuwe Kalmthoutse kindergemeenteraad legt de eed af

Nieuwe Kalmthoutse kindergemeenteraad legt de eed af

Op vrijdag 25 januari was er de eerste Kalmthoutse kindergemeenteraad van het schooljaar. Achttien kinderen uit het vijfde en zesde leerjaar van de Kalmthoutse lagere scholen kwamen bij elkaar. Tijdens die eerste kindergemeenteraad legden alle aanwezige leden de eed af bij de burgemeester of de schepen van jeugd. In die eed beloven de kinderen om hun beste beentje voor te zetten in het belang van alle Kalmthoutse kinderen.

Daarna begint het echte werk. Alle kinderen stelden één goed idee voor Kalmthout voor. De volgende kindergemeenteraad stemmen ze en werken de raadsleden het gekozen idee verder uit tot concrete acties.

Als slot speelden alle kinderen een proefversie van het ‘Ik ken Kalmthout’-spel. De jeugddienst van de gemeente Kalmthout ontwikkelde dat spel. Het wil kinderen op een leuke manier kennis laten maken met de werking van de gemeente, haar diensten en de gemeentepolitiek. De kinderen speelden het spel vol enthousiasme en uiteindelijk was het de paarse partij die het spel won.

Na deze startvergadering volgen er nog twee bijeenkomsten.

INFO: jeugd@kalmthout.be, 03 620 22 65

Bron en foto: gemeente Kalmthout

Facebook91
Facebook
Twitter
Visit Us