Laatste nieuws:
Nieuwe inclusieve speeltuigen in Essen
©Noordernieuws.be

Nieuwe inclusieve speeltuigen in Essen

In de gemeenteraad van december 2022 keurde de cd&v-fractie het budget mee goed. Fractieleider Steff Nouws gaf toen aan dat hij o.a. tevreden is dat de budgetten voor de (her)inrichting van sport- en speelpleintjes serieus verhoogd worden. Hij gaf toen al aan dat er binnen zijn partij wel wat ideeën zijn.

Extra inclusieve toestellen

Op de gemeenteraad van februari 2023 legden hij en gemeenteraadslid Jan Suykerbuyk alvast een eerste voorstel op tafel: de installatie van extra inclusieve toestellen. Het is immers van belang dat iedereen kan genieten van de toestellen op een speelpleintje. Er waren de afgelopen jaren al wel wat initiatieven, denk bv. aan de nestschommels maar het mag gerust wat meer zijn! In Essen moet ook plaats gemaakt kunnen worden voor een rolstoelschommel, inground trampoline rechthoek, rolstoelvriendelijk speelhuis, inclusieve draaimolen of één van de vele andere inclusieve toestellen.

Goed overleg

Niemand heeft er baat bij als dergelijke toestellen onaangeroerd blijven. Ze kosten wel wat, dus daarom moet goed nagedacht worden waar ze komen. Een goed overleg met de welzijnssector, scholen, verenigingen of buren dringt zich op.

Twee extra inclusieve toestellen

Concreet stelden Nouws en Suykerbuyk voor om dit jaar werk te maken van de aankoop en plaatsing van twee extra inclusieve toestellen in onze gemeente. Het schepencollege, en bij de uitbreiding de voltallige gemeenteraad, ging unaniem akkoord met dit voorstel. Wordt dus zeker nog vervolgd!

SN

Foto: Archieffoto Noordernieuws.be

Facebook7
Twitter
Follow Me
Tweet