Laatste nieuws:
Nieuwe hondenloopzone

Nieuwe hondenloopzone

De gemeente Essen kocht onlangs een dennenbosje aan ter hoogte van Kraaienberg nummer 51. Het stukje groen wordt omgevormd tot een nieuwe hondenloopzone. Gelijktijdig wordt de ecologische waarde van dit bosje verbeterd.

3.740 vierkante meter hondenplezier

In openbare bossen en op straat moeten honden steeds aan de leiband. Daarom verzette de gemeente de voorbije jaren veel werk om op verschillende locaties in Essen hondenloopzones te voorzien. Na de eerdere hondenperkjes in de Wildertse Duintjes, het Statiebos en het sportpark Hemelrijk, komt er binnenkort dus een vierde loopzone bij in Essen. Door de aankoop van het bosje aan de Kraaienberg kunnen de honden nu ook in Horendonk hun pootjes vrijuit strekken in een hondenzone van zo’n 3.740 vierkante meter..

De beheerwerken aan de Kraaienberg gebeuren in samenwerking met Bosgroep Antwerpen Noord. Deze vzw treedt op als coördinator en adviseur en helpt boseigenaars met het beheer van bossen.

Welke werken vinden er plaats?

9 februari 2019
Bestrijding Amerikaanse vogelkers en uitdunning van de bestaande dennen.

Voorjaar 2019
Rond de hondenloopzone voorziet de gemeente een afrastering waarrond de bestaande bosrand wordt aangevuld met inheemse soorten zoals hazelaar, brem en meidoorn. Na de dunningswerken worden wintereiken aangeplant met een raster, zodat honden de bomen niet kunnen beschadigen.

Goed nieuws dus voor onze trouwe viervoeters en hun baasjes..

Bron: gemeente Essen
Foto: Pixabay

Facebook98
Facebook
Twitter
Visit Us