Laatste nieuws:
Nieuwe fietsstraat aan station van Kapellen bijna klaar

Nieuwe fietsstraat aan station van Kapellen bijna klaar

Het einde van de rioleringswerken in de Koningin Astridlaan, die het station van Kapellen verbindt met Hoogboom, is in zicht. Uiterlijk op vrijdag 7 april is de Koningin Astridlaan opnieuw toegankelijk voor alle verkeer.

De voorbije zeven maanden werd de riolering volledig vernieuwd en is de straat heringericht tot fietsstraat. Volgende week staat de afwerking geprogrammeerd. Op maandag 3 en dinsdag 4 april wordt een toplaag asfalt aangebracht en er is geen gemotoriseerd verkeer mogelijk tussen de Stationsstraat en de Ruyseveltslei. De dagen nadien, op woensdag 5 en donderdag 6 april is de afwerking gepland. Er worden verkeersborden geplaatst en wegmarkeringen aangebracht in de Koningin Astridlaan, de Ruyseveltslei en de Oude Bergsebaan om deze in te richten als fietsstraten. Uiterlijk vrijdag 7 april wordt de Koningin Astridlaan opnieuw definitief opengesteld voor het verkeer.

Fietsstraten

Vanaf dan zijn de Koningin Astridlaan (tussen de Ruyseveltslei en de Koolkaai), de Ruyseveltslei en de Oude Bergsebaan (tussen de Ruyseveltslei en Zilverenhoeklaan) fietsstraten. In een fietsstraat mogen de fietsers de ganse breedte van de rijbaan gebruiken in een eenrichtingsstraat en de helft van de breedte langs de rechterzijde indien de rijbaan opengesteld is in beide rijrichtingen. Motorvoertuigen hebben toegang tot fietsstraten. Zij mogen de fietsers evenwel niet inhalen. De snelheid mag in een fietsstraat nooit hoger liggen dan 30 km/u.

MLH

Facebook35
Twitter
Follow Me
Tweet
Q8 Tempo Oil - Essen - Goedkoopst tanken in Essen