Laatste nieuws:
Nieuwe fietspaden op komst

Nieuwe fietspaden op komst

Het lokaal bestuur wil meer mensen op de fiets krijgen en investeert daarom in nieuwe fietsverbindingen. Aan de Sint-Lenaartseweg in Loenhout hebben de bewoners van het deel tussen de Sint-Annastraat en de brug over de E-19 ingestemd met grondafstand, zodat er ruimte komt voor een fietspad naar Brecht.

Vrijliggend fietspad

Fietsen tussen Loenhout en Brecht is momenteel een hachelijke onderneming. Er ligt geen fietspad, terwijl auto’s er met 70 per uur passeren. Maar normaal gezien wordt hier vanaf volgend jaar aan weerszijden een vrijliggend fietspad aangelegd. De gemeenteraad heeft vorige maand de nieuwe rooilijn van Sint-Lenaartseweg vastgesteld. Alle benodigde gronden voor het gedeelte tot de autosnelweg zijn inmiddels verworven. Dat was de laatste hindernis voor de aanleg van een fietsverbinding. Het aanbestedingsdossier ligt al klaar.

Alternatief voor gevaarlijke bocht

Daarnaast zoekt het lokaal bestuur een alternatief voor de fietsroute door de Dorpsstraat van Wuustwezel. Fietsers moeten er nu over suggestiestroken en dat leidt tot gevaarlijke toestanden. Een onbebouwd perceel langs de Kleine Beek biedt hiervoor mogelijk een oplossing. De gemeenteraad wil dat perceel kopen om er een fietspad aan te leggen. Dat kan dan langs het kerkhof dorlopen naar de Gasthuisdreef. Op die manier kunnen fietsers de smalle bocht rond de kerk vermijden.

Bron: gemeente Wuustwezel
Foto: © Google Street View

Facebook53
Facebook
Twitter
Visit Us