Laatste nieuws:
Nieuwe boetebrieven voor verkeersboetes

Nieuwe boetebrieven voor verkeersboetes

Overtreders krijgen sinds kort aangepaste boetebrieven bij hun verkeersovertreding. De nieuwe brieven zijn duidelijker en meer overzichtelijk. De recente aanpassingen zorgen ervoor dat je sneller en gemakkelijker de boetebrief kan lezen en dus ook de nodige actie ondernemen. Je kan er o.a. de details van de vastgestelde overtreding, het te betalen bedrag en de betalings- of identificatiemethodes terugvinden. Bovendien kan je via justonweb.be onmiddellijk je boete betalen, betwisten of de verantwoordelijke bestuurder identificeren.

Belangrijkste wijzigingen en nieuwigheden

De modellen zijn aangepast aan de noden van de overtreder. Tot nu toe maakten de boetebrieven geen onderscheid tussen de plichten van een burger en die van een onderneming. Terwijl een burger de boete moet betalen of betwisten, is een onderneming volgens artikel 67ter van de wegverkeerswet verplicht om de bestuurder van het voertuig op het moment van de overtreding te identificeren. Daarom ontvangen burgers en ondernemingen nu een boetebrief met een verschillende boodschap op de eerste pagina.
Een modern en visueel design. Gelukkig is het tijdperk van een moeilijke begrijpbare boetebrief met veel tekst voorbij. De nieuwe boetebrieven leggen alles uit in klare taal met een minimum aan juridisch vakjargon. Je kan nu ook betalen via een QR-code.
Meer informatie over het type boete. Op elke boetebrief staat een cijfer bovenaan de eerste pagina. Dat nummer verwijst naar de website justonweb.be/fines/online-help. Hier kan je alle antwoorden terugvinden over het betalen of weerleggen van je boete.

Lees hier het volledige artikel op justitie.belgium.be

Bron: PZ Grens
Foto: Noordernieuws.be

Facebook24
Twitter
Follow Me
Tweet