Laatste nieuws:
Nieuwe blauwe PMD-zak komt nog niet naar Essen

Nieuwe blauwe PMD-zak komt nog niet naar Essen

In heel wat gemeenten in Oost- en West-Vlaanderen kan je plastic verpakkingen in de blauwe PMD-zak stoppen. In veel Antwerpse en Limburgse gemeenten is dat nog niet het geval. Ook niet in Essen.

Waarom nog niet in Essen?

De uitbreiding wordt door Fost Plus stap voor stap ingevoerd over het hele land. Op die manier krijgt iedereen de tijd om zich goed voor te bereiden. Bij de invoering zijn immers heel veel verschillende partijen betrokken: gemeenten, intercommunales, ophaalbedrijven, sorteercentra, recyclagebedrijven, … Het kan dus zijn dat in een buurgemeente of op je werk de nieuwe sorteerregels al gelden, terwijl dat thuis nog niet het geval is. Er werd gekozen voor een gefaseerde invoering, vooral ook omdat de sorteerinstallaties hiervoor moeten worden aangepast.

Wanneer dan wel?

Momenteel hebben we ook nog geen concrete timing voor de invoering van de ‘nieuwe blauwe zak’ gekregen van Fost Plus. Het is dus ook voor ons nog even afwachten… Je mag er natuurlijk op rekenen dat we je tijdig informeren enerzijds en de nodige communicatie naar de inwoners toe zullen voorzien i.s.m. Fost Plus.

Tot dan blijven de gekende sorteerregels gelden! Hoe moest dat ook al weer? Klik hier door naar de pagina met PMD sorteerregels.

Meer informatie vind je op de website van VRTNWS.

Bron: gemeente Essen
Foto: Pixabay

Facebook35
Facebook
Twitter
Visit Us