Laatste nieuws:
ALDI Essen opent 15 september haar deuren - 3D-zicht - (c) Noordernieuws.be - 232 q85

Nieuwe ALDI Essen opent op 15 september de deuren!

Sinds december 2020 wordt er gebouwd aan een nieuwe ALDI filiaal op het Spijker. Er wordt hard gewerkt om de ideale ‘first stop shop’ te maken. Een winkel waar de klanten alles kunnen vinden wat ze nodig hebben voor hun dagelijkse boodschappen.

Ruim twee keer zo groot

Elk jaar vernieuwt ALDI ongeveer 10% van zijn winkelpark dat bestaat uit 440 winkels. De bouw van deze nieuwe winkel maakt deel uit van deze modernisering. Het nieuwe filiaal zal een verkoopoppervlakte hebben van meer dan 1400m², wat meer dan het dubbele is dan van de huidige winkel (±630m²).

Assortiment fors uitgebreid

Ook het assortiment wordt fors uitgebreid. Momenteel zijn er zo’n 1450 producten in het vaste assortiment. Een belangrijk aandeel van deze uitbreiding gaat naar het aanbod verse producten: een uitgebreid assortiment aan verse groente en fruit, een open bakkerij met een uitgebreid aanbod aan verse broodjes, gebak en koeken. Daarbovenop zal er vers vlees aangeboden worden, dat bijna 100% van Belgische afkomst is.

Ecologisch aspect

Bij de bouw van deze winkel wordt sterk rekening gehouden met het ecologische aspect. De winkel zal voorzien worden van zonnepanelen, een warmterecuperatiesysteem, regenwaterrecuperatie en LED-verlichting, zowel binnen als buiten.

Speciale rolpaden

De parking komt op de begane grond en de winkel zelf op de eerste verdieping. Er worden speciale rolpaden en een lift voorzien, om de winkel gemakkelijk te kunnen bereiken. De parking zal meer dan 85 parkeerplaatsen tellen en er wordt een ruime fietsenstalling voorzien voor meer dan veertig fietsen. Fietsers en voetgangers zullen de winkel vlot en veilig kunnen bereiken via de parallelweg van het Spijker. Het nabijgelegen ‘Stybarpad’ zal op termijn opgewaardeerd worden, zodat de zwakke weggebruiker de winkel aangenaam en veilig kan bereiken vanuit het centrum.

Personeel verhuist mee

De opening van deze nieuwe winkel is voorzien op 15 september 2021. De oude winkel, in de Nieuwstraat 34, zal enkele dagen voor deze opening de deuren sluiten. Al het personeel van de oude winkel verhuist mee. Er zijn ondertussen ook al drie extra mensen aangeworven, die zich aan het inwerken zijn.

Foto: ALDI België

NN

Facebook479
Twitter
Follow Me
Tweet