Laatste nieuws:
Nieuw stationsplein op Wildert

Nieuw stationsplein op Wildert

Uit cijfers van de NMBS blijkt dat er in Essen op een weekdag gemiddeld 1.577 mensen de trein nemen. Daarmee is Essen het drukste station van de verbinding Essen-Antwerpen. Op Wildert stappen dagelijks gemiddeld 204 treingebruikers op.

Vervoershubs

Heel wat reizigers rijden met de fiets naar het station. “We willen het gebruik van de trein absoluut aanmoedigen en van de stations Essen en Wildert moderne en aantrekkelijke ‘vervoershubs’ maken. Zo moeten er voldoende parkeerplaatsen zijn, maar ook genoeg veilige fietsenstallingen voor zowel gewone als elektrische fietsen.”

Beveiligingscamera’s

Om fietsdiefstallen te voorkomen werden vorig jaar aan de stations van Essen en Wildert al beveiligingscamera’s geplaatst. Vorige week werden er aan beide stations door de lokale politie andermaal succesvolle acties gevoerd om fietsen te laten registreren. Helmut Jaspers, schepen van duurzaamheid (sp.a): “Op termijn moeten aan de stations ook gewone en elektrische deelfietsen gehuurd kunnen worden. Net als veilige, afgesloten stalplaatsen voor elektrische fietsen”.

Stationsparking heringericht

Aan het station van Wildert zal binnenkort de stationsparking worden heringericht en zelfs achteraan uitgebreid. De fietsostrade krijgt bovendien een comfortabelere aansluiting met de wijk De Middel. “Het nieuwe stationsplein zal voorzien worden van mooie zitbanken en voldoende groen. Aan de straatzijde komen er voldoende fietsstallingen en ook wordt er een laadpaal voor elektrische voertuigen. De kostprijs van dit alles wordt betaald door de projectontwikkelaar van de in aanbouw zijnde nieuwbouw”, aldus Arno Aerden, schepen van ruimtelijke ordening en jeugd (sp.a). Achteraan zal er bovendien een buurtspeelpleintje worden aangelegd.

Bron en foto: sp.a Essen

Facebook61
Facebook
Twitter
Visit Us