Laatste nieuws:
Nieuw Kleinschalig Genormaliseerd Wonen van De Bijster

Nieuw Kleinschalig Genormaliseerd Wonen van De Bijster

De werken tussen het hoofdgebouw en het dienstencentrum zijn in de afwerkingsfase. De schilderwerken zijn voltooid, ingemaakte kasten zijn geplaatst, de tuinaanleg is afgerond, de techniek is bijna volledig geplaatst en werkend, …

Erg ruime kamers

Vanuit de medewerkers en bewoners bestond al een tijdje de vraag of ze eens een kijkje mochten komen nemen. Op 20 november hadden de mensen van Beschermd Wonen Hestia de mogelijkheid, waar ze voltallig gebruik van maakten. Met deze, best wel grote, groep probeerden we de ijverige werkmannen niet teveel te hinderen, maar intussen ook onze ogen de kost te geven.
Met name de grote plaatsen vielen op: erg ruime kamers, maar vooral een heel grote living en eetkeuken trokken de aandacht. Ook de tuin en het mooie uitzicht door de vele grote ramen wekten bewondering.

Nieuw Kleinschalig Genormaliseerd Wonen van De Bijster1

Veiligheid voor alles

We wensten zeker nog andere rondleidingen voor bewoners en medewerkers, maar gezien de nog intense Coronaproblemen wilden we dat toch veilig houden, dus liever ‘nu’ even nog niet. Eind december kon het wel en midden januari komen er nog, met beperkte groepjes.

Nieuw Kleinschalig Genormaliseerd Wonen van De Bijster2

Gebouw wordt vroeger in gebruik genomen

Het gebouw zal vroeger in gebruik genomen worden dan eerst werd gezegd: begin februari zal leefgroep 2 het gebouw al enkele maanden ‘opwarmen’. Dat heeft alles te maken met broodnodige werken in het hoofdgebouw. Vooral het vernieuwen van vloeren in de livings en nogal wat kamers zijn nodig en voor zoiets moeten de leefgroepen even helemaal leeg zijn. Daarom zullen de leefgroepen om beurten enkele weken elders in het hoofdgebouw wonen, terwijl men hun leefruimtes grondig opfrist.

Nieuw Kleinschalig Genormaliseerd Wonen van De Bijster3

Nieuwe teams

In juni (schatting) zijn die werken klaar en kan het gebouw dienen waar het écht voor bedoeld is: een groep voor acht senioren met dementie en een groep voor evenveel personen met jongdementie. Voor deze groepen komen er nieuwe teams en om die samen te stellen zijn de verkennende gesprekken intussen afgerond. Het is duidelijk dat er veel beweegt in De Bijster. Stap voor stap komen we verder en we houden jullie graag via deze weg verder op de hoogte.

Gerolf Peeters,
Verantwoordelijke leefgroepen 1, 2 en Beschermd Wonen

Facebook109
Facebook
Twitter