Laatste nieuws:
Nieuw fietspad langs Brechtsebaan/Eikenlei
Nieuw fietspad langs Brechtsebaan/Eikenlei

Nieuw fietspad langs Brechtsebaan – Eikenlei

Op maandag 5 september 2016 start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met de vernieuwing van het fietspad op de Brechtsebaan – Eikenlei (N115) tussen Schoten en Sint-Job-int-‘t-Goor. De huidige fietspaden worden vervangen door nieuwe en bredere fietspaden in beton. Dat moet het comfort van de fietsers verhogen en fietsen tussen Brecht en Schoten aangenamer en veiliger maken. De werken zullen ongeveer drie maanden duren.

Bredere fietspaden
De huidige fietspaden langs de gewestweg worden vervangen door nieuwe en bredere fietspaden in beton. Vanaf het kruispunt met de Botermelkbaan (N121) in Schoten wordt het fietspad langs de zuidkant (richting Brecht) vernieuwd tot aan het kruispunt met de Canadalaan in Sint-Job-in-‘t-Goor. Aan de noordkant wordt het fietspad vernieuwd tussen de Botermelkbaan en de Kempensedreef. De bredere fietspaden moeten het comfort voor de fietsers verhogen. Langs beide kanten worden de fietspaden waar mogelijk zo’n 25 cm breder aangelegd (naar de aangelanden toe). Op plaatsen waar dit niet mogelijk is, blijft de huidige breedte (1,50m) behouden. Aan de oversteken met zijstraten krijgen de fietspaden een rode kleur. Dat verhoogt de zichtbaarheid van de fietsers in het verkeer. De Vlaamse overheid hoopt met deze ingreep fietsen tussen Schoten en Brecht aangenamer te maken en meer mensen naar de fiets te doen grijpen.

Werken in zones
De werken starten aan het fietspad in de richting van Schoten (noordkant). Eens dit deel van het fietspad is vernieuwd, starten de werken aan de zuidkant en werken we van aan het kruispunt met de Botermelkbaan in de richting van Brecht. Als er een rijstrook van de rijbaan ingenomen moet worden, werken we steeds in zones van maximum 400m. Dat doen we om de hinder voor het verkeer en omwonenden zoveel mogelijk te beperken.

Verkeer behoudt steeds doorgang
De werken worden uitgevoerd met zo weinig mogelijk hinder voor zowel fietsers als automobilisten. Fietsers kunnen steeds veilig langs de werfzone rijden aan de overkant van de weg. Wanneer de aannemer aan de rechterzijde van de N115 aan het werken is, kunnen fietsers richting Brecht gebruik maken van het fietspad richting Schoten en vice versa. Een alternatief is het jaagpad langs de Schotense Vaart. Ook het autoverkeer hoeft tijdens de werken geen omleidingen te volgen. Enkel ter hoogte van de werfzone moet het verkeer soms kort over één rijstrook passeren, indien nodig met behulp van tijdelijke verkeerslichten.

Bron en foto: gemeente Brecht

JH

Facebook
Facebook
Twitter
Visit Us