Laatste nieuws:
Nieuw fietspad achter muziekhuis Mimuze

Nieuw fietspad achter muziekhuis Mimuze

Wie naar muziekhuis Mimuze wil, kan voortaan gebruik maken van een gloednieuw fietspad, dat bereikbaar is via de Franse weg en het Onderzeel, in de KMO-zone Bosduin. De gemeente Kalmthout investeerde in deze infrastructuur door de toename van het aantal bezoekers dat zich per fiets verplaatst.

“Als gemeente organiseren we regelmatig evenementen met Mimuze. Ook onze schoolvoorstellingen gaan hier door, dus een veilige verbinding is voor ons cruciaal”, vertelt Jan Oerlemans, schepen van Openbare Werken. “Door het fietspad aan de achterzijde van Mimuze aan te leggen, vermijden fietsers de gevaarlijke steenweg en kunnen zij het gebouw toch vlot bereiken.”

Op termijn maakt de gemeente werk van een definitief fietspad vanaf het rondpunt tot Papier Michel op de Brasschaatsteenweg. Momenteel buigt een studiebureau zich over de verschillende opties zodat het fietspad hopelijk deze legislatuur nog gerealiseerd kan worden.

Mike Smeulders, uitbater van concertzaal Mimuze, reageert opgetogen: “Concertgangers en leden van onze muziek- en dansacademie merkten vaak op dat het niet evident is om tot hier te fietsen. Zeker in het donker is de route allesbehalve ideaal voor zwakke weggebruikers. Per week ontvangen wij 500 leerlingen voor de academie, de concertzaal heeft een capaciteit van 600 bezoekers. Ik ben dan ook blij met dit initiatief van de gemeente, want het gros van onze bezoekers komt met de fiets.”

Ook de timing van het nieuwe fietspad is perfect: vrijdag treedt de populaire Tourist LeMc namelijk op in Mimuze. Goed nieuws dus voor de fans van de artiest: zij kunnen vrijdag met een gerust hart met de fiets afzakken naar het – volledig uitverkochte – optreden.

INFO: openbare.werken@kalmthout.be, 03 620 22 40

Bron en foto: gemeente Kalmthout

Facebook64
Facebook
Twitter
Visit Us