Laatste nieuws:
Nieuw beweegpad in Brasschaat geopend

Nieuw beweegpad in Brasschaat geopend

“Alle inwoners van Brasschaat, van piepjong tot oud in beweging brengen en krijgen is het doel van diverse initiatieven van het gemeentebestuur”, zegt sportschepen Adinda Van Gerven (N-VA). Vrijdagochtend opende ze officieel een nieuwe beweegroute in de voortuin van DC Vesalius aan de Augustijnslei.

Nieuw beweegpad in Brasschaat geopend3

“Met deze beweegroute komen we bij de 55 plussers ‘letterlijk’ aan huis”, zegt Van Gerven. “Het dienstencentrum Vesalius en de serviceflats van Prins Kavelhof liggen immers op de nieuwe route. Maar deze beweegroute is natuurlijk voor iedereen toegankelijk. Ik denk hierbij zeker ook aan de inwoners van Sterrenhuis (volwassenen met een beperking) en aan kinderen en kleinkinderen met hun ouders en grootouders.”

Nieuw beweegpad in Brasschaat geopend2

Met deze nieuwe wandellus vervolledigt het gemeentebestuur het lijstje met diverse bewegwijzerde routes, wandelingen, … Je kan ze raadplegen op www.brasschaat.be/blijf-bewegen en op www.brasschaat.be/multimovepad. Samen met de senioren van DC Vesalius wandelden schepen Adinda Van Gerven (N-VA) en haar collega’s schepenen het nieuwe pad in.

MLH

Foto: C Sportdienst Brasschaat