Nieuw bestuur en nieuwe voorzitter Vlaams Belang Kalmthout

Vlaams Belang Kalmthout heeft haar nieuw bestuur voorgesteld. Stefan Haes neemt de fakkel over van voorzitter Koen Vanhees, die wel actief blijft als bestuurslid en gemeenteraadslid. De lokale partij wil vooral een einde maken aan de verstedelijking van Kalmthout en wil daarvoor samenwerken met de andere lokale politieke partijen.

Nieuw bestuur en nieuwe voorzitter Vlaams Belang Kalmthout
Koen Vanhees en Stefan Haes
Nieuw bestuur

Vlaams Belang doet het goed in de laatste peilingen en ook in Kalmthout is de partij aan een sterke opmars bezig. Ondermeer door de heisa rond de boerkini’s en het omstreden asielcentrum heeft de partij heel wat aandacht naar zich toe kunnen trekken. De partij is dan ook gegroeid en heeft inmiddels een nieuw bestuur verkozen. Koen Vanhees zet met plezier een stap opzij voor enkele nieuwe mensen, maar blijft belangrijk binnen de partij.

Jaarlijks verdwijnen 18 voetbalvelden open ruimte

De lokale partij wil vooral scoren op het thema verstedelijking. In Kalmthout verdwijnen volgens onderzoek jaarlijks 18 voetbalvelden aan open ruimte en dat al tien jaar lang. Dat is veel meer dan in gelijkaardige gemeenten. Appartementsgebouwen schieten als paddenstoelen uit de grond en Kalmthout wordt onder een laag beton gegoten. Overstromingen door onaangepaste riolering en het verdwijnen van kostbare natuur zijn hier een logisch gevolg van. Deze verstedelijking brengt niet alleen infrastructurele problemen met zich mee, maar ook demografische problemen. Kalmthout wordt namelijk steeds meer geconfronteerd met de klassieke problemen van een stad. Inwoners vervreemden van mekaar en we worden geconfronteerd met meer migratie en islamisering, met alle gevolgen van dien (denk maar terug aan de boerkini-discussie en de heisa rond het asielcentrum). Ook drugs en criminaliteit vinden steeds vaker een weg naar Kalmthout (denk maar terug aan de granaataanslagen, de inbrakenplagen en de grote hoeveelheden drugs die de laatste jaren ontdekt en onderschept werden in onze gemeente). Kalmthout moet terug een warme, veilige, landelijke gemeente worden, zoals het vroeger was.

Nieuw bestuur en nieuwe voorzitter Vlaams Belang Kalmthout
Stefan Haes

Vlaams Belang blijft sterk oppositie voeren tot aan de verkiezingen van 2024, maar stelt zich ook constructief op. ‘Wij wegen als oppositiepartij momenteel heel sterk op het beleid van de gemeente, maar als de kiezer het toelaat willen wij ook graag meebesturen’, aldus een strijdvaardige Stefan Haes.

Foto’s: Vlaams Belang Kalmthout

SH

Facebook158
Facebook
Twitter