Laatste nieuws:
Nierdyalise komt in 2022 naar Essen

Nierdyalise komt in 2022 naar Essen

In de loop van 2022 kunnen mensen met nierfalen in het zorgpunt terecht voor een nierdyalise.

De polikliniek in de Nieuwstraat is al een tijdje gesloten. Het gebouw is eigendom van de Gasthuiszusters Antwerpen en krijgt een andere bestemming. Ondertussen werken de gemeente en AZ Klina aan een zorgpunt gelegen aan het Kerkeneind, waar vroeger het OCMW zat.

Forse investeringen

De gemeente deed al een investering van 125.000 euro om het voormalige OCMW-gebouw om te vormen naar een zorgpunt. Daar komt nu een extra investering bij van 250.000 euro om nierpatiënten te ontvangen. Zij moeten dan niet langer naar het ziekenhuis voor een nierdyalise.

Duurzamer gebouw

Gemeente Essen heeft bovendien 200.000 euro opzij gezet om het gebouw energie-efficiënter te maken. Denk daarbij aan betere isolatie, dakwerken en nieuwe ramen.

Diensten in het zorgpunt

Op dit ogenblik kan je in het zorgpunt terecht bij de neus-keel-oorarts. Verder vind je er Kind & Gezin en Felies terug. Felies helpt je met het zoeken naar kinderopvang. De gemeentelijke ambulancedienst verhuist binnenkort van het gemeentehuis naar het zorgpunt. Zo is alle medische hulp gecentraliseerd. Beetje bij beetje wordt de dienstverlening in het zorgpunt uitgebreid.

Meer info: www.essen.be/zorgpunt

Bron: gemeente Essen
Foto: ©Google Street View

Facebook141
Twitter
Follow Me
Tweet