Laatste nieuws:
Essen Leest!

Nergens beter dan Essen om goed te leren lezen!

Om uit te groeien tot een vaardige lezer, zit je goed in de Essense basisscholen. Ze beschikken elk over een ferme bibliotheek en onze leerkrachten bieden krachtig leesonderwijs.

De collectie van die schoolbibs wordt beheerd door de gemeentelijke bibliotheek. Zo blijft het boekenaanbod in de scholen ruim, actueel, divers en kwalitatief. Met het pasje dat leerlingen op school gebruiken om boeken te ontlenen, kunnen ze ook in de hoofdbib terecht.

Verschil wordt gemaakt door de leerkrachten

De nabijheid van kwaliteitsvol leesvoer is een must, maar het verschil wordt pas echt gemaakt door onze leerkrachten. Via studiedagen, coaching op de klasvloer, en schooloverstijgende netwerkmomenten kregen zij handvaten aangereikt om hun leesonderwijs nóg krachtiger te maken. Zorgleerkrachten werden ondergedompeld in de meest recente inzichten rond het begeleiden van kwetsbare lezers en enkele ‘trekkers’ van elke school werden geïnspireerd om de band met ouders te versterken. Begin mei verzamelden alle leerkrachten van de Essense lagere scholen in GC zaal Rex. Daniëlle Daniëls, leesexperte, enthousiasmeerde, bracht concrete tips mee en zette aan het denken. Het is duidelijk dat het versterken van het leesonderwijs hoog op de prioriteitenlijst staat van de Essense basisscholen. Het project ‘Essen Leest!’, gefinancierd door de Vlaamse Gemeenschap, ondersteunt hen daarin. Zo blijft onze gemeente ook de volgende jaren de plek bij uitstek om graag en goed te leren lezen.

Bron: Gemeente Essen
Foto: PxHere

Facebook5
Twitter
Follow Me
Tweet